Απ. Ταξιάρχης: Ο αγώνας μας πρέπει να διευρυνθεί


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας συμμετείχε στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη τονίσαμε πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα δώσανε έναν μεγάλο αγώνα με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει τη διαθεσιμότητα-απόλυση των συναδέλφων Δημοτικών Αστυνομικών, Σχολικών Φυλάκων και Καθηγητών των ΕΠΑΛ.

Σηκώσαμε το μεγαλύτερο βάρος ενός αγώνα που αφορά στο σύνολο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος αλλά και στην Ελληνική κοινωνία.  Ελληνική Κοινωνία που μόνο εξαθλίωση και βάρη έχει επωμιστεί, αναίτια και άδικα, από την εφαρμογή αυτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που στερεί οποιαδήποτε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο από τους άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η δικομματική συγκυβέρνηση με τη Θατσερική, νεοφιλελεύθερη πολιτική και μπροστάρη των κυνικό Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «διαγράφει» ζωές με πρωτόγνωρη ευκολία, συμπληρώνοντας «λίστες της ντροπής» με μηδενικό δημοσιονομικό όφελος, προκειμένου να κατευνάσει τους δήθεν «σκληρούς» τροϊκανούς. Πολιτικές προμελετημένες, προσχεδιασμένες με μόνο στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες για τους οποίους θα επιβαρυνθεί περεταίρω ο πολίτης.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν αρκετές για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Γι’ αυτό από αύριο κιόλας ο όλοι μαζί πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα και σε συνεργασία με άλλες κοινωνικές ομάδες, με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας να δώσουμε τη μάχη της πλήρης ανατροπής της ακραίας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής.

Ο αγώνας μας είναι διαρκής και μακρύς. Δεν τελείωσε. Κάθε αγώνας που δίνεται αποτελεί πλήγμα στην δικομματική νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση.

Συμμετέχουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή δράση έτσι:

Την Δευτέρα 29-7-13 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, δίνουμε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ

Την Τετάρτη 31-7-13 συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στις 8:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μέρος.

Ο αγώνας μας πρέπει να διευρυνθεί, πρέπει να γιγαντωθεί. Η αρχή έγινε! Όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα αντιλαμβάνονται επιτέλους το πλήρες μνημονιακό αδιέξοδο.

Αγωνιζόμαστε για:

Την ανατροπή των βάρβαρων-αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν θέσει υπό μνημονιακή επιτήρηση την καθημερινότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Την προάσπιση του Δημοσίου, των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που διαλύονται, εκχωρούνται έναντι «πινακίου φακής» σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Παιδείας και της Υγείας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…

Προηγούμενο άρθρο Ο εφευρετικός Καρδιτσιώτης...
Επόμενο άρθρο Ένταξη καπνοπαραγωγών στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης,ζητά η Ασ. Σκόνδρα