Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Εθνοκτόνος η πολιτική συριζα-ανελ …. απαγορευτική για γάμο και παιδιά


Παλαιότερα χαρακτηρίζαμε το δημογραφικό,  ως «βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια της Χώρας και του Έθνους. Σήμερα όμως η βόμβα αυτή είναι έτοιμη να εκραγεί,  με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες.

Η τραγική οικονομική κατάσταση και η σκληρή καθημερινότητα,  μας απορροφά πλήρως και δεν αφήνει χώρο να σκεφτούμε,  το ζωτικής φύσεως πρόβλημα του δημογραφικού.  Τα επίσημα όμως στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,  έρχονται να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, για το αύριο του Ελληνισμού, πού μόνο τρομακτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Από την κομβική χρονιά του 2015 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει μείωση πληθυσμού 90.000,  έχασε δηλαδή  μια πόλη σχεδόν διπλάσιας της Καρδίτσας. Τα αρνητικά στοιχεία όμως συνεχίζονται  με την καταγραφή,  λιγότερων  γεννήσεων  και  περισσοτέρων  θανάτων. Μόνο το 2015 είχαμε «έλλειμμα» 30.000 ανθρώπων, 30.000 λιγότεροι νέοι έλληνες.

Αν συνυπολογίσουμε και τους 500.000 νέους, που μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης, αντιλαμβάνεται κανείς την επιδείνωση της ήδη βεβαρυμμένης κατάστασης. Φυσικά η μετανάστευση συνεχίζεται,  όπως και η υπογεννητικότητα, γι΄αυτό και οι προβλέψεις για το μέλλον του ελληνισμού και της πατρίδας,  είναι εφιαλτικές.

Η κατάσταση εξελίσσονταν δυσοίωνα και προ  κρίσης, επιδεινώθηκε με την απαρχή της κρίσης και το αποκορύφωμα ήρθε,  με την παρούσα κυβέρνηση και την εμμονική, ιδεοληπτική, αριστερόστροφη πολιτική της.

Οι νέοι άνεργοι, που συντηρούνται από τους φτωχοποιημένους συνταξιούχους γονείς και παππούδες ή  οι εργαζόμενοι  με μισθούς 300 ευρώ, ούτε που διανοούνται να δημιουργήσουν οικογένεια. Γκρέμισε  η κυβέρνησης αυτή, τους μικρομεσαίους από την υπερφορολόγηση, χτυπάει αλύπητα την επιχειρηματικότητα, εξάντλησε τους αγροτοκτηνοτρόφους και δημιούργησε ανυπέρβλητα εμπόδια στους νέους επιστήμονες.

Όσο για επενδύσεις ούτε καν το σκέφτεται κανείς, μέσα  στο ζοφερό περιβάλλον, που δημιούργησαν οι Συριζανελ. Δεν είναι βέβαια μόνο η οικονομία, αν κοιτάξει κανείς την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, αντιλαμβάνεται την καθολική έλλειψη προοπτικής, μιας φυσιολογικής ζωής.

Η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, αφαίμαξε κάθε οικονομική ικμάδα της ελληνικής οικογένειας, χωρίς να εξαιρέσουν ούτε έστω αυτά τα λίγα προνόμια, των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και τους άφησαν χωρίς καμία στήριξη, αδιαφορώντας για το πώς θα επιβιώσουν, μέσα στη δραματική οικονομική κατάσταση, που οι ίδιοι οι κυβερνώντες δημιούργησαν.

Επόμενο λοιπόν, όταν  οι νέοι μας δεν μπορούν οι ίδιοι να συντηρηθούν και όλο το σκηνικό γύρω τους, δημιουργεί μόνο απελπισία και απογοήτευση, με τι κουράγιο και ποιες προοπτικές, να κάνουν όνειρα και να προγραμματίσουν γάμο και παιδιά;

Η υπογεννητικότητα και η  μετανάστευση των νέων μας από την μία και η προσέλευση χιλιάδων παρανόμων μεταναστών από την άλλη, δημιουργούν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Βέβαια οι Συρισανελ δεν ανησυχούν, αφού χωρίς ίχνος ντροπής, κυβερνητικά στελέχη  δήλωναν,  ότι το «δημογραφικό έλλειμμα» της χώρας θα καλυφθεί, ακριβώς, από τους αλλοδαπούς πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Κάποιοι όμως σοβαροί, υπεύθυνοι και πατριώτες,  θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της μείωσης του πληθυσμού, πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο.

Το φλέγον αυτό ζήτημα πρέπει να αναδειχθεί, να γίνει καθημερινό θέμα του δημοσίου διαλόγου και να εμπεδωθεί απ΄όλους μας.

Πρέπει να χαραχθεί η στρατηγική,  στήριξης  της κάθε  ελληνικής οικογένειας και επιπλέον της  τρίτεκνης και πολύτεκνης. Η στήριξη  αυτή  είναι αδήριτη ανάγκη, γιατί ή ύπαρξή της οικογένειας,  είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την πρόοδο της κοινωνίας. Άλλωστε η ιδιαίτερη  φύση και οι ισχυροί δεσμοί της ελληνικής οικογένειας,  ήταν οι παράμετροι, που κατέστησαν τους έλληνες ανθεκτικούς,  στην αντιμετώπιση της κρίσης και όλων των προβλημάτων που επέφερε, όπως γινόταν  και σε όλες τις επώδυνες περιόδους για τη χώρα μας,  που η οικογένεια είχε πάντα κυρίαρχο ρόλο.

Κινητροδότηση των νέων, για  να μείνουν  και να δημιουργήσουν στη χώρα μας. Να παραμεριστούν τα εμπόδια  χρηματοδοτικά, φορολογικά, γραφειοκρατικά, για να μπορεί να δραστηριοποιείται, ο καθένας στον τομέα του, μέσα στην ελληνική επικράτεια.

Στη ΝΔ  είμαστε έτοιμοι, ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες , να μην αφήσουμε να χαθούν και άλλες γενιές ελλήνων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το δηλώνει παντού  και με κάθε ευκαιρία.

Για μας η «επένδυση στη νέα γενιά»  δεν  είναι σχήμα λόγου. Είναι ουσιαστικό και εξόχως σημαντικό,  διότι έχει άμεση σχέση με την ύπαρξη  αυτής καθαυτής της πατρίδας μας.

Γιατί πατρίδα δεν είναι μόνο τα ιερά χώματα, είναι και τα παιδιά της γεννημένα και αγέννητα και είμαστε αποφασισμένοι,  να μην επιτρέψουμε, για κανένα λόγο, να μικρύνει η Ελλάδα.

Αντίθετα  θα φροντίσουμε να την καταστήσουμε και πάλι  ισχυρή, περήφανη και αξιοπρεπή και έτσι  να την παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται.

 

Της Ασημίνας Σκόνδρα, πρ. Βουλευτού ΝΔ Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Αντιμετωπίζουμε την Αυτοδιοίκηση όχι όπως μας συμφέρει
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες για την διοργάνωση του 3ου Πλαστήριου Δρόμου