Ασημίνα Σκόνδρα : Ευτυχώς που οι έλληνες μαθαίνουν γρήγορα


Η αντίστροφη μέτρηση  για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου άρχισε, όπως άρχισε και η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης  με σύνεση, μετριοπάθεια και σοβαρότητα, ξεκίνησε μια πορεία στο λαό και στην κοινωνία, σε αντίθεση με τον Τσίπρα,  που πραγματοποιεί μια πορεία, μέσα στο λαβύρινθο του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του.

Αφού διασπάστηκαν και φυλλορροούν, τώρα διεκδικούν την πατρότητα του «Όχι» του δημοψηφίσματος.

Του «όχι» που μετέτρεψαν σε «ναι», μια επί πλέον κοροϊδία για τους έλληνες,  που το κακοποίησαν και το ερμήνευσαν κατά πως τους βόλευε.

Στήσανε ένα δημοψήφισμα παρωδία, χρησιμοποιώντας και προσβάλλοντας το υψηλό αυτό δημοκρατικό δικαίωμα, δίχασαν τους πολίτες, μας στοίχησε τα κάπιταλ κοντρόλς και δεκάδες δις ευρώ επί πλέον χρέος,  στις  πλάτες του ελληνικού λαού, για να κάνει τα νάζια και τα καπρίτσια του ο   μοιραίος Τσίπρας.

Ετοιμάζεται δε για νέα ψέματα ο κ.Τσίπρας, τέτοια,  που ούτε  τα στελέχη του δεν τα πιστεύουν, νομίζοντας ότι θα παρασύρει για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό, στους απατηλούς παραδείσους που του υπόσχεται.

Ήδη  ανέφερε ένα «παράλληλο πρόγραμμα του «όχι», πιθανώς για να το εξαγγείλει στην Θεσσαλονίκη, εκεί που από παράδοση, εξαγγέλλει  τα πολιτικά του παραμύθια.

Εκεί, που πέρυσι τέτοια εποχή,  προέβει στην μεγαλύτερη πολιτική απάτη, με το πρόγραμμα των παροχών 12 δις, την στιγμή, που όπως  δημόσια πλέον ομολογούν  τα στελέχη του,  γνωρίζανε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.  Συνειδητά δηλαδή κορόιδευε και εξαπατούσε τις ελληνίδες και τους Έλληνες και εμπορευόταν τα προβλήματά τους.

Όμως δεν έχει υπολογίσει, ότι ο ελληνικός λαός μαθαίνει γρήγορα, δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολίτες τώρα τον γνώρισαν, τον δοκίμασαν, κατάλαβαν τις μπλόφες και τους μύθους του.

Μπορεί κάποιοι να τον εμπιστεύτηκαν, αλλά τους εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο.

Τώρα πια,  όλοι  έχουν συνειδητοποιήσει,  ότι τα αδιέξοδα  μπροστά στα οποία βρισκόμαστε και που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δημιούργησαν, μόνο σοβαροί,  ικανοί, έμπειροι και ειλικρινείς πολιτικοί, μπορούν να τα διαχειριστούν και να τα απομακρύνουν.

Σε τέτοιους δύσκολους και  χαλεπούς καιρούς,  μόνο κόμματα με αξίες και  με αρχές που διαχρονικά έχουν αποδειχθεί, πρέπει να αναλάβουν το τιμόνι της Χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που μπορεί με σταθερά βήματα να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον. Έχει δικαιωθεί ιστορικά στις επιλογές της, και τα όποια λάθη της δεν ήταν εσκεμμένα ούτε μεθοδευμένα,  όπως έχει καταγραφεί ότι είναι  ορκισμένος πολέμιος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και είναι παντού, στην οικονομία πρώτα απ΄όλα, στην υγεία οι πολίτες τα αντιμετωπίζουν κάθε μέσα, στη παιδεία σε λίγες μέρες αρχίζουν τα σχολεία και δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί, στο μεταναστευτικό πολλά νησιά μας βρίσκονται υπό κατάληψη, η δημόσια διοίκηση έχει παραλύσει, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή σε δικαιούχους αγρότες και όχι μόνο.

Χρειάζεται πρόγραμμα, στρατηγική, ικανότητα, εμπειρία, αξιπιστία. Χρειάζεται σύνθεση, συνεννόηση και συνεργασία, χρειάζεται συμμετοχή και προσπάθεια των πάντων,  πολιτικών και πολιτών.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανασυγκροτηθούμε και να προχωρήσουμε, ως λαός και ως Κράτος.

Η ζημιά που έγινε τους τελευταίους επτά μήνες,  ούτε μπορεί να μετρηθεί, αλλά  ούτε και κανείς μπορούσε να  φανταστεί το μέγεθός της . Αποκτήσαμε όμως  σοφία  και εμπειρία, για το τι σημαίνει πρώτη φορά αριστερά.

Καταλάβαμε, ότι  η Χώρα μας δεν έχει ανάγκη από ριζοσπαστικές, αλαζονικές, καθεστωτικές, αριστερές αντιλήψεις, συνταγές και δοκιμές.

Καταλάβαμε  ότι  έχουμε ανάγκη από υπεύθυνους πατριώτες, πού πάνω από το κόμμα  τους, να βάζουν την Ελλάδα.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ.Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Μπάσης και Ραλλία "μάγεψαν" το κοινό στο θέατρο Κτιμένης
Επόμενο άρθρο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι ένα ταξίδι στην προϊστορία