Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι ένα ταξίδι στην προϊστορία


Ξεκίνησε η 2η εβδομάδα του 2ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», μιλήσαμε στα παιδιά για τους πρώτους ανθρώπους στη γη και την προϊστορία. Πως ντύνονταν, που έμεναν, τι έτρωγαν; Μέσα από πολλές εικόνες των βιβλίων της βιβλιοθήκης, τα παιδιά γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της εποχής τα μαμούθ και τους τεράστιους δεινόσαυρους.

Στη συνέχεια διαβάσαμε τα πολύ ωραία βιβλία του  Stefano Bordiglioni «Κυνηγώντας το μαμούθ» και «Γύρω από τη φωτιά» από τις εκδόσεις Κέδρος και φτιάξαμε διάφορα αξεσουάρ της εποχής, έτσι ώστε να νιώσουμε για λίγο … πρωτόγονοι!!!

Η 2η εβδομάδα του 2ου κύκλου της καλοκαιρινής εκστρατείας, συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου με τις παρακάτω δράσεις :

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Η προϊστορία».

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε ένα μαμούθ.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το θεατρικό εργαστήρι «Ρόδα» και οι πειρατές του!

Μέσα από τη γνωριμία τους με το εκπαιδευτικό δράμα, τα παιδιά θα μπουν σε μια ιστορία, σ’ ένα φανταστικό χρόνο. Νέοι που ψάχνουν την ελευθερία τους, ακολουθούν ένα πειρατικό καράβι. Άραγε το ταξίδι θα τους οδηγήσει στο θησαυρό; Ποια θα είναι η διαδρομή τους; Τι θα τους συμβεί; Πως θα το αντιμετωπίσουν;

Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στη βιβλιοθήκη από τις Κυρίες Μαρία Μπαρμπατσάλου και Όλγα Μητσογιάννη.

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/  και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα : Ευτυχώς που οι έλληνες μαθαίνουν γρήγορα
Επόμενο άρθρο Εντείνονται οι προετοιμασίες για την 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας