Ασημίνα Σκόνδρα : Η Δημοκρατία παραμένει πάντα Νέα


Ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας, με την αλαζονεία που τον διακρίνει, θεωρεί δεδομένο, ότι αφού κατάφερε να ξεγελάσει και να παρασύρει τους Έλληνες τον Ιανουάριο, μπορεί να το κάνει και στις επικείμενες εκλογές.

Με περίσσια άνεση λοιπόν, προβάλλει φαιδρά επιχειρήματα, υποτιμώντας πλήρως τη νοημοσύνη των πολιτών.

Αφού χρέωσε τον ελληνικό λαό, πάνω από 100 δις ευρώ σ’ αυτούς τους 6 μήνες, αφού μας αιχμαλώτισε στο σκληρότατο μνημόνιό του για άλλα 3 χρόνια, αφού γκρέμισε ό,τι με θυσίες είχαν κτίσει οι Έλληνες, τα προηγούμενα χρόνια  και μας γύρισε πάλι πίσω, ν’ ανεβούμε απ’ την αρχή τον Γολγοθά, ζητά τώρα  από το λαό ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Θυμήθηκε ξαφνικά, να καταγγείλει τους «σταρ» του κόμματός του και μάλιστα λέει, ότι τους έδιωξε οριστικά, ενώ εκείνοι έφυγαν μόνοι τους.

Αναφέρεται πιθανόν στον Βαρουφάκη, στην Κωνσταντοπούλου, στη Ραχήλ, ίσως και κάποιους άλλους. Ποιόν κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας; Ο ίδιος δεν επέλεξε, τον έναν για να χειριστεί την οικονομία και την τύχη της χώρας; Ή την άλλη να της παραδώσει τη Βουλή; Μέχρι πριν από λίγο, δεν αγκαλιαζόταν με την κ. Κωνσταντοπούλου και μιλούσαν για σχέσεις συντροφικότητας; Δεν φωτογραφιζόταν στις βόλτες του,  με τον κ. Βαρουφάκη, παρέχοντας απόλυτα τη στήριξή του;

Μας είπαν ότι δεν φαντάζονταν, πως οι δανειστές θα ήταν τόσο κάθετοι και απόλυτοι και ότι το αντιλήφθηκαν αργά.

Αυτή και μόνο η ομολογία, βεβαιώνει αφ’ ενός ότι έπαιζαν την τύχη της χώρας στα ζάρια και το πήγαιναν από μπλόφα σε μπλόφα, αφετέρου, την επικίνδυνη άγνοια και ανικανότητα.

Μας λέει ότι έκανε λάθη. Λάθος στις επιλογές των προσώπων, λάθος στις αποφάσεις, λάθος εκτιμήσεις… Όλα ένα λάθος.

Γιατί, να επενδύσουν οι έλληνες πολίτες με την ψήφο τους, σε κάποιον που κάνει μόνο λάθη;

Και μάλιστα όχι ανώδυνα. Λάθη τραγικά που στοίχισαν πανάκριβα.

Ισχυρίζεται όμως, ότι δεν συμβιβάστηκε. «Κάναμε ένα συμβιβασμό», λέει, «αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι».

Πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι εκτός από τη φτωχοποίηση, έχει την ικανότητα να μας τρελάνει!

Μας λέει βέβαια, ότι εκφράζει το νέο, χωρίς να εξηγεί τι εννοεί.

Αν εννοεί την πολιτική του, το διαπιστώσαμε, από τους λίγους νόμους που ψήφισε αυτό το 6μηνο. Το νόμο για την Παιδεία, που μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω!

Τις παλιές καθεστωτικές νοοτροπίες των διορισμών φίλων, ημετέρων και συγγενών.

Την κομματικοποίηση του κράτους, που έκανε ότι μπορούσε γι’ αυτό μέσα στο εξάμηνο.

Εκφράζει το νέο και μας οδηγεί ολοταχώς με την όπισθεν, για να συναντήσουμε τον υπαρκτό σοσιαλισμό, που όσες χώρες τον βίωσαν, τον αποκαθήλωσαν και ανάσαναν, εδώ και δύο δεκαετίες.

Όσο για το αν είναι νέος ο σχεδιασμός και η στρατηγική, αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας, αφού τη χαράσσει, ο μέντοράς του κ. Φλαμπουράρης.

Όσο για τα στελέχη του και το κατεστημένο, μάλλον εννοεί τους Κουρουμπλή, Δραγασάκη, Κοτζιά, Χωραφά, Κατσέλη, εκατοντάδες συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και πολλούς άλλους, πολιτικά «άφθαρτους» που απαρτίζουν την ηγετική του ομάδα.

Ο λαός γνωρίζει ότι νέος στην πολιτική, είναι ο προοδευτικός.

Χρήσιμος δε, νέος, είναι εκείνος που έχει ρίζες στο παρελθόν, που στηρίζεται σ’ αυτές και στα επιτεύγματα και εκσυγχρονίζεται, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ανάγκες, του λαού και της χώρας.

Νέος είναι εκείνος, που πιστεύει στις δυνάμεις του λαού του, επενδύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην τεχνολογία, αξιοποιεί τα εργαλεία και τις ευκαιρίες, για να φέρει την ανάπτυξη.

Νέος είναι εκείνος, που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα ,στις επενδύσεις και στην παραγωγή πλούτου, που χρειάζεται για να ζήσει ο λαός καλύτερα.

Νέος είναι εκείνος που βάζει ως στόχο την ανάπτυξη, που κάνει προοδευτικές τομές στη χώρα και αταλάντευτα προχωράει μπροστά.

Νέα προοδευτική, υπεύθυνη, σταθερή, με συνέπεια και ειλικρίνεια, πολιτική παράταξη, είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Μια δύναμη που έχει δώσει λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, που χάραξε και ακολουθεί πιστά την ευρωπαϊκή πορεία, που πιστεύει και αγωνίζεται για την Ελλάδα.

Η Ν.Δ. που αποκλείει τα άκρα και τις ακρότητες και έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο.

Ένα σύγχρονο, ελληνικό, κεντροδεξιό κόμμα, αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας, για να σταθεροποιηθεί, να βγει από τα αδιέξοδα και να συνεχίσει μπροστά, στη δημιουργία και την πρόοδο.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Όλοι μαζί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας : Ισχυροποίηση του ΚΚΕ τώρα