Ασημίνα Σκόνδρα: Να θυμούνται στη Κυβέρνηση…. πως όταν γονατίσει η ύπαιθρος τα αστικά κέντρα θα γκρεμιστούν


 Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και οι αγρότες του Νομού βρίσκονται στα όρια της απελπισίας.

 Η νέα καλλιεργητική περίοδος που ξεκινά, και οι γιορτές που έρχονται δημιουργεί αυξημένες ανάγκες και περισσότερα έξοδα.

Αυτό βεβαίως αφήνει παγερά αδιάφορη την Κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καταβάλει στους αγρότες τα χρήματα τα οποία τους αναλογούν και που σαφώς είναι δικά τους.

Περιμένουν άδικα την επιστροφή του ΦΠΑ, την πληρωμή της νιτρορύπανσης, τα χρήματα από το πετρέλαιο.

΄Οσο για το πακέτο αποζημιώσεων, που επί μήνες περιμένουν, για το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση σκόπιμα καλλιέργησε την προσδοκία και τα περί «έγκαιρης και δίκαιης» αποζημίωσης που υποσχόταν, αποδείχτηκαν λόγια και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου, όταν το περασμένο καλοκαίρι «έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου» και μέσω του τύπου, προσπαθούσα να παρασύρω σε εγρήγορση τους ιθύνοντες.

Δεν υπήρξε καμία μέριμνα και ευαισθησία για τους παραγωγούς αυτής της Χώρας από την κυβέρνηση, παρ΄όλο που είναι σε όλους γνωστό, ότι η πραγματικότητα είναι οδυνηρή γι΄αυτούς, αφού επίσημα και σύμφωνα με την eyrostat, το εισόδημά τους μειώθηκε πέρσι κατά 4,5%, τη στιγμή μάλιστα που για όλους τους άλλους ευρωπαίους αγρότες αυξήθηκε κατά 9,9%.

Σίγουρα μειώθηκαν και τα εισοδήματα πολλών άλλων τάξεων, όμως δεν έχουν όλοι τα ίδια περιθώρια αντοχής και δεν ασφυκτιούν όλοι το ίδιο.

Παραβλέπει ο κ.Παπανδρέου και η σοσιαλιστική του κυβέρνηση, ότι η πλέον παραγωγική τάξη της Ελλάδας κινδυνεύει με αφανισμό.

Δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι το κυρίως πρόβλημα της Χώρας, είναι ότι δεν παράγουμε.

Δεν σκέφτηκαν καν ότι η αυτάρκεια, θα μπορούσε να δώσει διεξόδους αυτή τη δύσκολη στιγμή και ότι αυτή την αυτάρκεια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι εκείνοι, που κάτω από ευνοϊκές συνθήκες θα μπορούσαν να την εξασφαλίσουν.

Δεν έχουν την πολυτέλεια να ζητούν ακόμη πίστωση χρόνου για να «ενεργοποιήσουν την αγροτική τους πολιτική», γιατί είναι δεκαοκτώ μήνες στην κυβέρνηση.

Ούτε ασκείται πολιτική με αοριστίες, με υποσχέσεις και λόγια αυτά είναι υπεκφυγή από την πραγματικότητα και από τις ευθύνες τους.

Καλώ λοιπόν τους κυβερνώντες έστω και λίγο πριν το Πάσχα να καταβάλουν τα χρήματα των αγροτών και να θυμούνται πάντα ότι «όταν η ύπαιθρος γονατίσει, τα αστικά κέντρα γκρεμίζονται» και αυτή τη στιγμή η ύπαιθρος απέχει λίγα εκατοστά από το έδαφος.

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Πολιτευτής Καρδίτσας

Μέλος Πολ. Επιτροπής Ν.Δ.

Μέλος Αγροτικού Τομέα

Μέλος Γραμ. Προγράμματος

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Σε εξέλιξη η εξέταση από τη ΔΕΗ των αιτημάτων των αγροτών Καρδίτσας για φωτοβολταικά»
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την Οικονομική κατάσταση του δήμου Παλαμά ζήτησε ο Κ. Πατσιαλής