Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Προχωράμε αποφασιστικά, σεμνά και με αλήθειες


Την επομένη των Ευρωεκλογών, στο επίκεντρο των συζητήσεων κυριαρχούσε, η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα., Όσο περνούν όμως οι μέρες, το επίκεντρο μετατοπίστηκε στην συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Η μεγάλη διαφορά,  πρωτοφανής ανάλογων αναμετρήσεων, δημιούργησε την πεποίθηση , ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι βέβαιη.

Η αδημονία των πολιτών για  τις εκλογές που έρχονται  και τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας, είναι η καλύτερη απόδειξη,  ότι η θλιβερή παρένθεση διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε οριστικά.  Ακόμα και αυτοί που πίστευαν για «άσσους» στο μανίκι του Τσίπρα, έχουν πειστεί ότι η ροή των πολιτικών εξελίξεων, δεν αλλάζει πια.

Ο καταλυτικός παράγοντας της μεγάλης αυτής νίκης, είναι ο συνδυασμός  της στρατηγικής  του χαρακτήρα και του πιστεύω, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διότι αφενός, με το άνοιγμα του κόμματος  που έκανε στο φιλελεύθερο κέντρο και με το γενικό προσκλητήριο, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες  και αφετέρου μετην μετριοπάθεια, με τον ενωτικό  του λόγο , με το προγραμματικό και μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, κέρδισε, με επιμονή και πειθώ, την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου μέρους πολιτών, αλλά και το ενδιαφέρον ενός επίσης μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, που επιφυλάσσεται να τον εμπιστευτεί στις 7 Ιουλίου.

Παράλληλα ο λαός, καταδίκασε το λαϊκισμό, την αλαζονεία, τη χυδαιότητα, το διχασμό.  Αποδοκίμασε την αριστερή πολιτική, την κατάφορη κοροϊδία του Τσίπρα και τη συμπεριφορά των στελεχών του.

Είναι ξεκάθαρο ότι στη Νέα Δημοκρατία , αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι αναλαμβάνουμε μια δύσκολη, αλλά και ιστορική αποστολή. Να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα, να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς, να ανατάξουμε το κράτος, να ενώσουμε την ελληνική κοινωνία και να σβήσουμε την παρακμή, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αξίες της πατρίδας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένος να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Και σ’ αυτό το δύσκολο και επίπονο εγχείρημα, ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όλων των Ελλήνων.  Το «όλοι μαζί μπορούμε, γιατί αξίζουμε καλύτερα», δεν είναι ένα ευκαιριακό σύνθημα. Είναι πεποίθηση του Προέδρου μας και όλων μας στη Νέα Δημοκρατία.    Όπως είναι χρέος μας να πορευτούμε με ειλικρίνεια,  ταπεινότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στον ταλαιπωρημένο Έλληνα.

Σίγουρα ο ελληνικός λαός έγινε δύσπιστος και καχύποπτος, απέναντι στην πολιτική και στους πολιτικούς.  Είναι βέβαιο όμως, ότι μετά την «πρώτη φορά αριστερά», έγινε και πιο σοφός.  Η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη και απέδειξε ότι αναγνωρίζουν, πως η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη για τα δύσκολα, η παράταξη που στο DNAτης έχει το εθνικό συμφέρον, είναι  η πλατιά λαϊκή παράταξη όλων των Ελλήνων.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν σ’ αυτό το «Όλοι Μαζί»και από την Κυριακή των Ευρωεκλογών, άνοιξαν  νέο κεφάλαιο για τη χώρα και για την πολιτική ζωή του τόπου.

Προχωράμε λοιπόν, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου, αυτό που άρχισε την περασμένη Κυριακή.

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων