Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, θα βρίσκεται στο Άγιον Όρος από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

Το πρόγραμμα το Σεβασμιωτάτου στην Αθωνική Πολιτεία είναι ως εξής:

Το εσπέρας της Τρίτης θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας, επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος.

Ενώ, το εσπέρας της Τετάρτης θα προστεί της ιεράς Πανηγύρεως, επί τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στην Ιερά Μονή του Εσφιγμένου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Τρίτης 4 Ιουνίου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας, επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Πέτρινου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 5 Ιουνίου και ώρα 5:00΄μ.μ., επί τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρύτσης Αγράφων.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 8:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία λειτουργία και θα ομιλήσει στην ως άνω Ιερά Μονή.

Προηγούμενο άρθρο Ο Παναγιώτης Νάνος εκλέχτηκε νέος δήμαρχος Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Προχωράμε αποφασιστικά, σεμνά και με αλήθειες