Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη κυβέρνηση …. Χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης σε κρίση πανικού


Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, για μια ακόμη φορά δυστυχώς,  πέφτουν θύματα των ψευδεπίγραφων υποσχέσεων, της  απερίγραπτης ανικανότητας και της εγκληματικής αδράνειας της κυβέρνησης   Τσίπρα – Καμμένου.

Δεν αναφέρομαι στην 13η  σύνταξη που τους υποσχέθηκαν, λέγοντας συνειδητά,  ασύστολα  ψέματα. Δεν αναφέρομαι  στις περικοπές και τις μειώσεις, που υπέστησαν εργαζόμενοι  και  συνταξιούχοι, παρότι τους διαβεβαίωναν για το αντίθετο.  Ούτε στην φορολογία και την  αύξηση εισφορών που  έχουν καταστήσει μισθούς και συντάξεις φιλοδωρήματα.

Φυσικά δεν πήραν τα λεφτά από τους πλούσιους να τα δώσουν στους μη προνομιούχους, όπως όλα τα χρόνια  διατείνονταν η αριστερά, αντίθετα εξόντωσε τους οικονομικά αδύναμους  χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς.

Αναφέρομαι, στο ότι  διαψεύδονται στις δεσμεύσεις τους για την καταβολή των κυρίων συντάξεων, που εκκρεμούν και ξεβάφει η κόκκινη γραμμή τους, ότι θα αποπληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

139.000 δικαιούχοι κύριας σύνταξης  θα περιμένουν, άγνωστο πόσο διάστημα ακόμη για να πληρωθούν, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από τους κυβερνώντες, για το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το Νοέμβριο του 2016, που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016 και δέσμευε το ποσό των 859 εκατ. ευρώ  προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να αποδοθούν  στους   δικαιούχους, είχε τονιστεί από τη ΝΔ η ανάγκη, για άμεσες ενέργειες  και συγκεκριμένες δράσεις, για να διατεθούν έγκαιρα οι συντάξεις στους δικαιούχους.   Είχε υποδειχθεί μάλιστα και η οργανωτική  δουλειά, για να εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις  με τρόπο ομαλό και ταχύτατο.  Υπήρχε άλλωστε και το παράδειγμα εκκαθάρισης και απόδοσης 97.000 συντάξεων της προηγούμενης  κυβέρνησης  της ΝΔ,  που θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί.

Όμως, «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα», που λέει και ο λαός μας, δεν ξέρουν, δεν μπορούν, δεν θέλουν τελικά να είναι χρήσιμοι στο ελληνικό λαό οι Συριζανέλ κυβερνώντες  μας.

Μάλιστα την ανικανότητα και την αδιαφορία της κυβέρνησης, θα την πληρώσουν και τα Ταμεία, που τώρα υποχρεούνται να αποπληρώσουν με ίδιους πόρους, τις  κύριες συντάξεις και τα εφάπαξ σε αναλογία 50%, αφού η κυβέρνηση δεν υλοποίησε την δέσμευση, που η ίδια νομοθέτησε, για απορρόφηση των προβλεπόμενων πόρων  και εξόφληση των συντάξεων μέχρι 31-10-2017.

Τεράστιες οι ευθύνες , για τις οποίες όμως «δεν ιδρώνει  τ΄αυτί», ούτε του αρμόδιου Υπουργού ούτε του Τσίπρα, μόνο των 139.000 συνταξιούχων που περιμένουν εναγωνίως να πληρωθούν.  Πολλοί δε απ΄αυτούς,  μη έχοντας άλλα εισοδήματα, έχουν πρόβλημα βιοπορισμού  και κάποιοι με προβλήματα υγείας,  βρίσκονται κοντά στη κρίση πανικού.

Δεν « βαριέσαι»  όμως, ποιος να ασχοληθεί με τέτοια «ασήμαντα πράγματα»;

Ο Τσίπρας,  που κάνει διαγγέλματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια;

Η κυβέρνηση που βλέπει οράματα, ότι η ανάπτυξη έρχεται;  Που καταναλώνουν  όλη τους την ενέργεια σε επικοινωνιακά τερτίπια;  Που εξακολουθούν να υπόσχονται, να κλείνουν το μάτι στους συμβασιούχους, να απειλούν και να αλληλεπικαλύπτουν παρασκηνιακές και ύποπτες συζητήσεις με ισοβίτες;

Ο χρόνος των εκλογών παραμένει άγνωστος. Το γνωστό όμως είναι ότι, το μόνο καλό  αυτής της κυβέρνησης, είναι  ότι κατέρριψε τον μύθο της αριστεράς.  Σε όλα τα υπόλοιπα, κοινωνία, οικονομία, επιχειρηματικότητα, νεολαία, αγροτιά μόνο ζημιά, μεγάλη ζημιά, έχει επιφέρει.

Επίσης όλοι ξέρουμε τώρα, πως όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο.

Για να κερδίσουμε το χρόνο και να αρχίσει η επούλωση των πληγών.

Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία μαζί  πάντα, με τους λαβωμένους έλληνες , να χτίσουν από την αρχή, να δημιουργήσουν και να συνθέσουν για το μέλλον, σε αντίθεση με την σημερινή διάλυση και αποσύνθεση που έχουν φέρει οι τραγικοί κυβερνώντες μας.

 

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με φασολάκι
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λ. Πλαστήρα