Αστ. Βασιλάκος: Ενημέρωση – Απαντήσεις και Ερωτήματα σχετικά με τα χρέη του Δήμου Μουζακίου


       Κύριε  Δ/ντή

Διαβάσαμε  την Παρασκευή στην έγκριτη εφημερίδα σας  ότι ο Κος  Ταλιαδούρος  Ζητάει , ΄΄ Να συμπεριληφθεί ο Δήμος Μουζακίου στους οφειλέτες του Δημοσίου  των οποίων θα διαγραφούν τα χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ΄ Και γι αυτό είμαστε  υποχρεωμένοι να τον ενημερώσουμε σχετικά ,   αλλά και να του υπενθυμίσουμε ότι το έτος 2008  έλεγε και ζητούσε από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαφορετικά πράγματα .

 Κατ αρχήν  θα  συμφωνήσουμε μαζί  του ότι ο Δήμος Μουζακίου  οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο  2,5 εκατομμύρια Ευρώ . Θα  διαφωνήσουμε όμως με την τακτική του  , δηλώνοντας ότι αυτές οι υποθέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα .

Υπενθυμίζουμε  λοιπόν στον  Κο Ταλιαδούρο ,  ότι  το έτος 2008  ως Υφυπουργός Παιδείας   και έχοντας έγγραφη  ενημέρωση  ( Α.Π 929/29-1-2008 )    από τον Δήμαρχο Μουζακίου  ,  έστειλε το  Α.Π   5259/11-2-2008  έγγραφό του  προς τον  τότε  Υπουργό Οικονομίας  Κο  Αλογοσκούφη και συνηγορούσε  στη  χρηματοδότηση  του Δήμου Μουζακίου   με 2,7 εκατομμύρια   Ευρώ , ούτως ώστε να  πληρωθεί το χρέος  , να  χαριστούν οι τόκοι  και στη συνέχεια ο Δήμος  να το καταβάλει εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο .

Τι άλλαξε σήμερα Κύριε Ταλιαδούρο  και ζητάτε διαγραφή του χρέους ;   Γιατί δεν τo  διαγράψατε  εσείς  και  ο Κος  Αλογοσκούφης   ; Γιατί  ως Κυβέρνηση είχατε αδυναμία να τα διαγράψετε  ;  Δεν είναι τουλάχιστον άκομψο , υποκριτικό ,πολιτικά  ανέξοδο και επικίνδυνο , αυτό που δεν  κάνατε εσείς   να ζητάτε  να το κάνουν άλλοι ;  Πως χαρακτηρίζετε η ενέργεια  ενός πολιτικού να καλλιεργεί στους Πολίτες  κλίμα διαγραφής χρεών  εν μέσω οικονομικής κρίσης  ; Διαφωνούμε  μ αυτή την πολιτική αντίληψη και  δεν δεχόμαστε ότι  τώρα ενδιαφέρεστε να διαγραφεί το χρέος  .

Σας  ενημερώνουμε  κύριε  Ταλιαδούρο ότι από το έτος 2003 ο Δήμος Μουζακίου αυτό το χρέος το κρύβει , δεν το πληρώνει , δεν το ρυθμίζει , δεν το συμπεριλαμβάνει στις υποχρεώσεις του  και  δεν το αναγράφει ως οφείλει  στους Προϋπολογισμούς και Ισολογισμούς του. Γι  αυτό  ζητάμε από  εσάς ,  έναν  υπεύθυνο Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου να πάρετε θέση . Έπραξε  σωστά ;

Σας  ενημερώνουμε  επίσης  ότι περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Μουζακίου   υποθηκεύτηκαν γιατί ο Δήμος  Μουζακίου   δεν πλήρωνε   και κάποιος  έχει ευθύνη . για όλα αυτά .Πάρτε θέση ,  θα επιβραβεύσουμε τους ανεύθυνους και επιζήμιους ;  Γι αυτό ζητάτε διαγραφή χρεών   ;  Αν είναι έτσι , τότε όλοι  εμείς που χρωστούμε ,  δεν πρέπει  να  πληρώνουμε ,  αλλά να ζητούμε  μία απλή διαγραφή χρεών .

Επίσης πρέπει να  μάθετε  ότι ο Δήμος Μουζακίου για οχτώ χρόνια  ακολουθώντας μια αντιφατική ,  αλλοπρόσαλλη  και επιζήμια  πολιτική ,  αρνείται ακόμη και σήμερα να δεχθεί την ύπαρξη του χρέους , ισχυρίζεται  ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει ,  ενώ παράλληλα δηλώνει ότι επενδύει σε τρίμηνες καταθέσεις   εκατομμύρια  Ευρώ . Είναι σωστά αυτά τα πράγματα ; Σας καλύπτουν εσάς που ζητάτε  διαγραφή  χρέους ;

Γνωρίζετε ότι μέχρι  σήμερα ο Δήμος Μουζακίου  εξ αιτίας του χρέους  και με ευθύνη του Δημάρχου δεν έχει προϋπολογισμό  και κατά συνέπεια  έχει αδυναμία πληρωμών ; Γνωρίζετε ότι στις 9/5/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου με εισήγηση του Δημάρχου ,.  από τη μία  αποφασίζει  να εγγράψει το χρέος στον προϋπολογισμό κι από την άλλη  δεν το αναγνωρίζει   ;  Ξέρετε γιατί γίνονται όλα αυτά τα τραγελαφικά  ; Γιατί ο Δήμος ουδέποτε ανεγνώρισε  αυτό ,  για το οποίο εσείς ζητάτε διαγραφή .

Πρέπει   να  κατανοήσετε επιτέλους όλοι σας  ,  ότι οφειλέτης   του χρέους  είναι  ο  Δήμος  Μουζακίου και όχι  οι κοινότητες  Λαζαρίνας  και Γελάνθης  .Το χρέος είναι  του Δήμου  Μουζακίου και  αυτός θα το αναλάβει  . Μόνον όμως το χρέος . Τις προσαυξήσεις θα τις πληρώσει αυτός που είναι υπεύθυνος και όλοι τον  γνωρίζουμε .   Αλήθεια   κύριε Βουλευτή  πρέπει να πληρώσουν οι Δημότες για λάθη και παραλείψεις του  αιρετού τους  άρχοντα  ; Πάρτε θέση  .

Είστε σίγουρος κύριε Ταλιαδούρο ότι ο Δήμος Μουζακίου στερείται  φορολογικής ενημερότητας ; Εμείς γιατί δεν το έχουμε αντιληφθεί τόσα χρόνια  ; Το κρύβουν ;

Λυπούμαστε γιατί παρεμβαίνουμε στο δύσκολο έργο της κοινοβουλευτικής σας εργασίας , αλλά  το θεωρούμε απαραίτητο  .

Τελειώνοντας  και επειδή πιστεύουμε ότι καλοπροαίρετα ενδιαφέρεστε για τις υποθέσεις του Δήμου μας ,  να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της διαγραφής των χρεών  του Δήμου μας ,  επειδή όμως διαπιστώνουμε  ότι  δεν έχετε καλή ενημέρωση ,  να μας επιτρέψετε να σας απευθύνουμε πρόσκληση  και  οποτεδήποτε  το κρίνετε  αναγκαίο ,  είμαστε στη διάθεσή σας  να βοηθήσουμε στην όσο το δυνατό καλύτερη ,  έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωσή σας ,   για τα  χρέη του Δήμου Μουζακίου .

                                                   Μουζάκι   6-6-2011

                                                           Με  Τιμή

                                      Γιώτης Λάμπρος , Βασιλάκος Αστέριος

                                  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Ασημ. Σκόνδρα: ο ελληνικός λαός συναίνει στη «μη συναίνεση»
Επόμενο άρθρο ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ