Ασφυκτικό το πλαίσιο λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Κοινή εκδήλωση χθες της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Εμπορικών Συλλόγων και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Παυσίλυπο


Η ελληνική μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται, χωρίς αμφιβολία, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση στο βαθμό που αντιμετωπίζει την πλέον σκληρή οικονομική κρίση των τελευταίων τριάντα χρόνων. Κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, όπου αφενός η καταναλωτική ικανότητα των Ελλήνων έχει συρρικνωθεί σημαντικά και αφετέρου το ψυχολογικό κλίμα στην αγορά βρίσκεται σε ένα πολύ αρνητικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας πραγματοποίησαν χθες ενημερωτική ομιλία στο χώρο του Παυσιλύπου με θέμα «τα νομικά εργαλεία για την εξυγίανση των επιχειρήσεων και την προστασία των εμπόρων και εγγυητών στην περίοδο της κρίσης» με ομιλητή τον κ. Αργύρη Αργυριάδη δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω – Φορολογικό Σύμβουλο. Να σημειωθεί ότι της ομιλίας προηγήθηκε διευρυμένο συμβούλιο της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους από όλους τους θεσσαλικούς συλλόγους.

 

Τα προβλήματα των εμπόρων επί τάπητος

 

Το πάγωμα οφειλών από τη συσσώρευση μικρών και μεγάλων χρεών, που αυτομάτως μετακινεί τους ασφαλισμένους από το πλαίσιο των ενήμερων στην μεγάλη και συνεχώς διογκούμενη ομάδα των ληξιπρόθεσμων οφειλετών προκαλώντας ασφυξία στον ΟΑΕΕ, το επίδομα ανεργίας για όλους τους εμπόρους που έχουν ανάγκη και όχι μόνο γι’ αυτούς που έχουν κάνει οριστική διακοπή και άλλα κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωση της εμπορικής επιχειρηματικότητας, τέθηκαν στο χθεσινό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αλλά και στην ομιλία που ακολούθησε. Η εισήγηση του κ. Αργυριάδη κινήθηκε κυρίως προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αφορά στην προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης και σχετίζεται με τη θεσμοθέτησή της «εντός κρίσης χρεωμένης επιχείρησης», με βάση τα κριτήρια της μείωσης του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας προκειμένου η μικρή επιχείρηση να μπορέσει να διατηρηθεί ζωντανή και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές της υποχρεώσεις.

Προηγούμενο άρθρο ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ - Οι αγρότες της Θεσσαλίας από το μπλόκο της Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Βιωματική παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο Δημ. Σχολείο Καρδιτσομαγούλας