ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ – Οι αγρότες της Θεσσαλίας από το μπλόκο της Νίκαιας


Αποχώρηση από τα «μπλόκα» στις εθνικές οδούς αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στον κόμβο της Νίκαιας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις άλλων μορφών. Στο πλαίσιο αυτό, στις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, με συντονισμό των αγροτών πανελλαδικά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε περιορισμένος αριθμός αγροτών, οι οποίοι, ύστερα από αποτίμηση των κινητοποιήσεων και τη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφάσισαν η αποχώρηση των τρακτέρ από τα «μπλόκα» να ξεκινήσει στις 11 σήμερα το πρωί.

Οι αγρότες επικεντρώνονται πλέον στο συλλαλητήριο με στόχο να υπάρξει μαζική συμμετοχή.

 

Επεισόδιο χθες μεταξύ αγροτών-αστυνομικών

 

Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών καταγράφηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας, λίγο μετά την απόφαση των πρώτων να αποχωρήσουν σήμερα μαζικά.

Αρκετές δεκάδες από αυτούς κινήθηκαν από τους παράδρομους προς τον ΠΑΘΕ, με σκοπό να κάνουν ολιγόωρη κατάληψη.

Χρησιμοποιώντας τις “διόδους” που είχαν ανοίξει τις προηγούμενες μέρες στα συρματοπλέγματα, επιχείρησαν να μπουν, από διαφορετικά σημεία στην Εθνική Οδό, όπου όμως, όσοι κατάφεραν να ανεβούν, συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση χημικών, ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Δημιουργήθηκε ένταση και τελικά οι αγρότες απωθήθηκαν και αποχώρησαν.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι προβολές στο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ασφυκτικό το πλαίσιο λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Κοινή εκδήλωση χθες της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Εμπορικών Συλλόγων και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Παυσίλυπο