Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα : Ολοταχώς για τον δημοκρατικό ολοκληρωτισμό Τσίπρα


Όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά εμείς μένουμε ίδιοι… Αλλάζει, προς το χειρότερο πάντα, κάθε μέρα η ζωή μας, αλλάζει το βιοτικό μας επίπεδο, αλλάζει η ψυχολογία μας και το χειρότερο, βαδίζουμε  ολοταχώς στην αλλαγή της Ελλάδας, από μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, σε ένα ιδιότυπο ολοκληρωτικό καθεστώς, αριστεροσυριζαϊκής έμπνευσης, πανομοιότυπο με αυτό των συντρόφων Τσάβες –  Μαδούρο.

Στο όνομα της Δημοκρατίας, αλλάζουν όλα. Τη Δημοκρατία και τον δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο εκλέχτηκε, χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας και η  παρέα του, ως άλλοθι για να ελέγξουν απολύτως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον κρατικό μηχανισμό και τη Δικαιοσύνη.

Όταν πιάνει όμως στο στόμα του τη λέξη Δημοκρατία, ιεροσυλεί.  Αλλού παραπέμπει ο αυταρχικός και προκλητικός τρόπος με τον οποίο ασκεί εξουσία.

Αποφασίζει και εφαρμόζει οτιδήποτε κρίνει, ότι θα του εξασφαλίσει μακροημέρευση στο Μαξίμου.  Δεν σέβεται θεσμούς, δε σέβεται σύμβολα, δεν ντρέπεται τίποτα.

Οργανώνει κομματικές γιορτές στο Μουσείο της Ακροπόλεως και χρησιμοποιεί τη Βουλή των Ελλήνων, για να εξαγγείλει τις κομματικές του προτάσεις για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Μετέτρεψε το προαύλιο της Βουλής σε καφενείο, το γέμισε πλαστικές καρέκλες, για  το κομματικό του ακροατήριο, απαιτώντας από τα κανάλια να μεταδώσουν σε όλη την επικράτεια, τη φιέστα του «μικρού αυτοκράτορα».

Προχθές αποφάσισε, με μια γονατογραμμένη τροπολογία να καταργήσει το όριο των κρατικών δαπανών. Έτσι, στα ταξίδια και στις αποστολές του, οι –χωρίς όριο- συνοδοί και οι παρατρεχάμενοι, να μένουν στο ίδιο πεντάστερο ξενοδοχείο με το δικό του, να τυγχάνουν της ίδιας πολυτέλειας, να μην υπάρχει όριο στις δαπάνες, ούτε να δίνεται λογαριασμός και φυσικά να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Επιχείρησε μάλιστα να τη θέση σε εφαρμογή με ένα 3ήμερο ταξίδι – καιρός που είναι- στη Πάρο, με συνοδεία 54 ατόμων, παρακαλώ.

Απέραντη προκλητικότητα, την εποχή της χειρότερης οικονομικής κρίσης για τους Έλληνες. Χυδαία ασέβεια και αλαζονεία, απέναντι στα εκατομμύρια των ανέργων.

Κατάφορη προσβολή και κυνικότητα, έναντι των συνταξιούχων που τους κόβει το ΕΚΑΣ και τους στέλνει στα συσσίτια.

Οι Έλληνες όμως, τι κάνουμε; Μένουμε ίδιοι, με αξιοπρεπή απάθεια, περιμένοντας το θαύμα, που θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα. Δηλώνουμε βέβαια αγανακτισμένοι, κάνουμε τα  παράπονά μας στις μεταξύ μας συζητήσεις και θεωρούμε, ότι ως δια μαγείας κάποια στιγμή, θα απαλλαγούμε από το καταστροφικό αριστεροφασιστικό τσίρκο που χειρίζεται τις τύχες μας.

Τα ψέματα τους έχουν τελειώσει προ πολλού.

Σε όλα υπάρχουν όρια, ακόμα και στην καταστροφή. Η ζημιά που γίνεται στη Δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία, αλλά και στην εθνική μας συνείδηση, αν συνεχιστεί για λίγο ακόμη, ίσως να είναι και μη αναστρέψιμη.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε, στους όποιους τυχάρπαστους πολιτικούς απατεώνες, να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά και τη μορφή της πατρίδας μας.

Έχουμε υποχρέωση, τουλάχιστον έναντι των παιδιών μας να κρατήσουμε την Ελλάδα ζωντανή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή, μια φιλοπρόοδη δυτική χώρα.

Επιβάλλεται λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε τους σκοτεινούς σχεδιασμούς του Τσίπρα, να συσπειρωθούμε γύρω από σοβαρά, υπεύθυνα και φιλοευρωπαϊκά κόμματα, να ενώσουμε τη δύναμή μας και να τους αποτρέψουμε πάραυτα.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Γ. Παλαπέλα : Στον απόηχο της απόφασης μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου Καρδ/γούλας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της μηλιάς και της αχλαδιάς