Ειδήσεις

Γ. Παλαπέλα : Στον απόηχο της απόφασης μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου Καρδ/γούλας


Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Καρδιτσομαγούλας στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, θεωρώ υποχρέωσή μου να παρουσιάσω αναλυτικά τα τεκταινόμενα.

Την Παρασκευή 17/06/2016 λάβαμε με τηλεομοιοτυπία το αριθμ. 148/17 – 06 – 2016 έγγραφο από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Καρδίτσας, όπου μας ζητούνταν να γνωστοποιήσουμε αν το Δημοτικό Σχολείο διαθέτει χώρους για τη φιλοξενία του Νηπιαγωγείου για λόγους εξοικονόμησης πόρων.  Το παραπάνω έγγραφο περιελάμβανε κοινοποίηση  στο Νηπιαγωγείο Καρδιτσομαγούλας. Ως όφειλα την Τρίτη 21/06/2016 συγκάλεσα Σύλλογο Διδασκόντων προκειμένου να απαντήσουμε, πριν το πέρας του σχολικού έτους. Στη συνεδρίαση του Συλλόγου έγινε εποικοδομητικός διάλογος και η απόφαση ήταν ότι το Δημοτικό Σχολείο έχει επιπλέον χώρους, τους οποίους μπορεί να διαθέσει για την φιλοξενία του Νηπιαγωγείου. Το πρακτικό 22/2016 της συνεδρίασης, ως όφειλα, εστάλη στη Σχολική Επιτροπή και κοινοποιήθηκε στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, σύμφωνα με τις εκ του νόμου απαιτούμενες διαδικασίες.

Ως όφειλα επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ενημέρωσα την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και συμφωνήσαμε να γίνει ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στις 23/06/2016 στο Δημοτικό Σχολείο. Στη συνάντηση αυτή, παρευρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, μέλη του τοπικοί Συμβουλίου και μικρός αριθμός γονέων. Έγινε εκτενής ενημέρωση, με απόλυτη διαφάνεια, για όλη τη διαδικασία που  εκ του νόμου ως Δημοτικό Σχολείο ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε, απαντώντας στο σχετικό έγγραφο που λάβαμε.

Στη συνέχεια, κλίθηκα να παραστώ ως Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας, για το παρόν θέμα,   την Τρίτη 12/07/2016, όπου και  εξέθεσα την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.  Ενώ δεν έλαβα καμία ειδοποίηση για παρουσία μου, ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται, προς ενημέρωση όλων, ότι:

  • Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία έχουν κοινό προϋπολογισμό, με διαχειριστή τον Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου.
  • Η Σχολική Επιτροπή, ως προϊσταμένη αρχή, ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή και ελέγχει τις δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδα όλων των Σχολικών Συμβουλίων.
  • Εντός της πόλεως της Καρδίτσας αλλά και στην Περιφέρεια, πολύ μεγάλος αριθμός, Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων συστεγάζονται.

Απόρροια όλων των παραπάνω, προκύπτουν εύλογα μεν, ρητορικά δε, ερωτήματα:

  • Από ποια γεγονότα, ποιες μαρτυρίες και από ποια αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει μεθόδευσή μου;
  • Είναι «εχθρός» μιας τοπικής κοινωνίας ο Δ/ντής του Σχολειού της, όταν πράττει όπως είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου;

Προς αποκατάσταση των όσων λανθασμένα ελέχθησαν και χωρίς καμία διάθεση  εμπλοκής μου σε πολιτικά παιχνίδια που πολλές φορές είναι σύνηθες να παίζονται.

 

                                                       Με τιμή

                      Η Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου Καρδ/λας

                                          Γεωργία Β. Παλαπέλα

Προηγούμενο άρθρο Νικ. Δαλαγιώργος :Υπεραγία Θεοτόκος – Η πρώτη δανείσασα
Επόμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα : Ολοταχώς για τον δημοκρατικό ολοκληρωτισμό Τσίπρα