Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα: Σειρά στη διάλυση Νοσοκομείο και ΤΕΙ….. σβήνουν την Καρδίτσα απ΄το χάρτη


Η υποβάθμιση και υπανάπτυξη για την Καρδίτσα,  καλά κρατεί. Κάθε νέα απόφαση, κάθε σχεδιασμός, κάθε εξέλιξη,  φέρνει και ένα ακόμα καίριο χτύπημα στο Νομό μας, κάνοντας το βιοτικό μας  επίπεδο ακόμα χειρότερο και τις προοπτικές, μιας φυσιολογικής ζωής, σχεδόν ανύπαρκτες.

Τις τελευταίες μέρες,  έχουμε την  αναστολή λειτουργίας, της Παιδιατρικής  Κλινικής του Νοσοκομείου μας, λόγω  αφ΄ενός της  υποστελέχωσης σε προσωπικό  και αφ΄ετέρου της ανασφάλειας που επικρατεί,  μετά τα όσα διαδραματίστηκαν από την επίθεση ομάδος ΡΟΜΑ,  σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό.

Τραγική εξέλιξη για ένα Νομό, να μην έχουν ιατρική κάλυψη σε δημόσιο Νοσοκομείο χιλιάδες παιδιά, σε ιδιαίτερα  δύσκολες οικονομικές εποχές, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία ενημέρωση και σχεδιασμός,  για την άμεση λύση στο πρόβλημα,  από τους αρμόδιους δηλαδή τη Διοίκηση και το Υπουργείο.

Δεύτερο πλήγμα για την Καρδίτσας, επίσης τις τελευταίες μέρες, είναι το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας,  για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που δημοσιεύθηκε προς  διαβούλευση.

Με απολύτως αυταρχικό τρόπο, χωρίς καταγεγραμμένη την άποψη των Φορέων της περιοχής μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τους στη κυβέρνηση, ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα, αποφασίζουν την διάλυση, διάσπαση ή μεταφορά  των Τμημάτων ΤΕΙ Καρδίτσας.

Τμήματα καταξιωμένα, βραβευμένα, με πολλούς εισακτέους κάθε χρόνο, με ανεπτυγμένη έρευνα, με εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους σπουδαστές , με στενή συνεργασία με επιχειρήσεις, άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σύγχρονες  κτηριακές εγκαταστάσεις.

Απαξιώνουν, αδικούν, υποτιμούν και προσβάλουν τον τόπο μας και τους Καρδιτσιώτες πολίτες.

Αντί της αναπτυξιακής εξισορρόπησης  της Δυτικής Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας, αντί τους δημοκρατικού πνεύματος,  που θα έπρεπε να διακρίνει τους κυβερνώντες,  έναντι όλων των περιοχών της χώρας,  έχουμε την κυνική ομολογία, μέσω των αποφάσεών τους,  ότι τους είναι αδιάφορο αν   η Καρδίτσα  «σβηστεί απ΄το χάρτη».

Ο Νομός μας θα έπρεπε ακόμα και  ιδιαίτερη μεταχείριση να έχει, αν ληφθεί υπ΄όψη,  ότι είναι από τις περιοχές με την μεγαλύτερη ανεργία, ότι οι αγρότες στους οποίους στηρίζεται η τοπική οικονομία, βρίσκοντας σε απελπιστική θέση,  λόγω της υπερφορολόγησης, του αυξημένου ΦΠΑ  και των ασφαλίστρων που τους επέβαλαν  αυτοί οι ίδιοι, οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα έπρεπε να σκεφτούν, ότι η πληθυσμιακή αιμορραγία θα ενταθεί,  με τέτοιου είδους σχεδιασμούς, αλλά δυστυχώς το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι ο εαυτός τους και η καρέκλα.

Για άλλα έργα φυσικά ούτε συζήτηση, η Ε 65 παραμένει μισοτελειωμένη, με εκατοντάδες εργαζόμενους απολυμένους και την οδική απομόνωση να συνεχίζεται, όσο για τον Αχελώο, στις καλένδες κι αυτό,  από τους «προοδευτικούς αριστερούς., Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους τοπικούς Βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ,  χωρίς ενοχές, να φωτογραφίζονται γελαστοί μπροστά στο έρημο μισοτελειωμένο έργο, προκαλώντας με την δημοσίευση των φωτογραφιών.

Επειδή λοιπόν φαίνεται καθαρά, ότι από την κυβέρνηση αυτή δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, το μόνο που απομένει είναι, οι  τοπικοί φορείς και παράγοντες και όλοι  εμείς που έχουμε ταχθεί, στην υπηρεσία του τόπου μας και των συμπολιτών μας, να διεκδικήσουμε.

Ενωμένοι να απαιτήσουμε τα αυτονόητα.

Να τονίσουμε ότι οι Καρδιτσιώτες δεν είμαστε πολίτες δεύτερης διαλογής, ότι πληρώνουμε τους υπέρογκους φόρους που μας επέβαλαν, όπως  και όλοι οι Έλληνες, ότι έχουμε δικαίωμα στην καλύτερη ζωή και προοπτική.

Να τους θυμίσουμε επίσης, ότι δεν νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά να γκρεμίζουν με τόση ευκολία, ότι κάποιοι άλλοι πριν απ΄αυτούς, έκτισαν με αγώνες.

Ελπίζω  να προλάβουμε,  να μείνει κάτι όρθιο, μέχρι τις εκλογές……

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βράβευση της ΖeniΘ στα Event Awards 2018