Αυλαία για την 47η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Στην Καρδίτσα θα «χτυπά» από την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 η «καρδιά» της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού καθώς ξεκινά η 47η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που οργανώνεται από  την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η έναρξη θα γίνει στις 9.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το πρόγραμμα, πέρα από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, θα περιλαμβάνει και μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Η ειρήνη, η μουσική και η παράδοση», με εισηγητή τον καταξιωμένο μουσικολόγο, λαογράφο και Υπεύθυνο Εθνικής Μουσικής Κρατικής Τηλεόρασης κ. Παναγιώτη Μυλωνά.

Η φετινή διοργάνωση, εξάλλου, είναι αφιερωμένη στην ειρήνη των λαών μέσα από την παράδοση και το τραγούδι και αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα το οποίο θα στείλουν με τις εμφανίσεις τους όλα τα ξένα και όλα τα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Μέχρι και τις 2 Ιουλίου που θα διαρκέσει η Γιορτή, το κοινό της Καρδίτσας – και όχι μόνον – θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής τα χορευτικά συγκροτήματα «AlTannouraTroup» από την Αίγυπτο,  «STRUGURAS» από τη Μολδαβία και «SAKHNN» από την Παλαιστίνη, ενώ από την Ελλάδα θα γνωρίσουμε συγκροτήματα από τη Λέσβο, την Κέρκυρα, την Κατερίνη, το Σουφλί, τη Λάρισα, το Μεσολόγγι, τη Ρόδο και την Αθήνα. Το δικό του ξεχωριστό «χρώμα» θα δώσει και το σύνολο των τοπικών μας Συλλόγων.

Πέρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Σημαντική καινοτομία, ωστόσο, αποτελεί για φέτος το γεγονός ότι μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ, όσο και με το Δήμο Καρδίτσας θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τις εκδηλώσεις όλη η ομογένεια. Αυτό θα γίνεται μέσω των sites του Δήμου : www.dimoskarditsas.gov.grκαι της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr(Υoutube : Ustream )

Το πρόγραμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών έχει ως εξής :

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.30μ.μ.

> Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί

> Ομιλία με θέμα «Η ειρήνη, η μουσική και η παράδοση» από τον Παναγιώτη Μυλωνά, μουσικολόγο, λαογράφο, Υπεύθυνο Εθνικής Μουσικής Κρατικής Τηλεόρασης

> Βραδιά Φιλίας

 

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ»

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

> Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης

> Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «ΜΑΙΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ»

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΣ»

> Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μ.μ.

  • Ιτέα : Αίγυπτος
  • Φύλλο : Παλαιστίνη
  • Λεοντάρι : Μολδαβία

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Ναι μπορεί να γίνει» στην Κιν/κη Λέσχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 26 Ιούνη: Μια ξεχωριστή ημέρα για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων στο ν. Καρδίτσας