Αυλαία για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 27 Ιουνίου) οι εκδηλώσεις του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΕΤΑΚ, αλλά και με την υποστήριξη της Σχολής Αστυφυλάκων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου που φιλοξένησαν τα συγκροτήματα.

Έπειτα από μία ολόκληρη εβδομάδα όπου ολόκληρος ο Νομός είχε “φορέσει” τα γιορτινά του, έφθασε η ώρα να κλείσει η αυλαία και οι διοργανωτές να ανανεώσουν το ραντεβού μαζί σας για του χρόνου.

Την τελευταία αυτή βραδιά επί σκηνής ανέβηκαν τα παρακάτω συγκροτήματα :

1. Χορευτικό Συγκρότημα «Anatolian» από την Τουρκία

2. Χορευτικό Συγκρότημα «Hamis» από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

3. Χορευτικό Συγκρότημα «Chornobrivets» από την Ουκρανία

4. Χορευτικό Συγκρότημα «Djembe Rhythm Group» από το Ντακάρ της Σενεγάλης

5. Χορευτικό Συγκρότημα «CH´EH´OC» από το Μεξικό

6. Χορευτικό Συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας

7. Χορευτικό Συγκρότημα «Georgia» από την Γεωργία

8. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μένη Παπανικολάου ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ για τη συμμετοχή τους, μα πάνω από όλα το κοινό που παρακολουθεί και στηρίζει τις εκδηλώσεις τόσα χρόνια τώρα.

Τη λήξη κήρυξε ο κ. Βασίλης Κατσάρας, εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Σοφάδων.

Οι χοροί, τα παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα “έσμιξαν” και φέτος κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το μήνυμα της διοργάνωσης ήταν ένα:  ότι ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να ανοίγει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας και να ενώνει λαούς.

Μία ολόκληρη εβδομάδα με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, τη λαμπερή έναρξη στο Δημοτικό Στάδιο, τη βράβευση της Προέδρους του Λαογραφικού Ομίλου «Καραγκούνα» κ. Μαίρης Θεολόγη, το «Πολυθέαμα» για τους μικρούς ήταν μερικά μόνον από τα όσα παρακολουθήσαμε στη διάρκεια του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραισκάκεια».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίαζαν όλες αυτές τις ημέρες η Βάσω Μακρή και ο Παύλος Βησσαρίου, ενώ τελετάρχης ήταν η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων – φιλόλογος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Interamerican, του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, των Goodys, του ξενοδοχείου «Μητρόπολις», του Πολυχώρου  THESSALIS και της Βιομηχανίας Κουλουριών ΒΙΟΛΑΝΤΑ, αλλά και με τη στήριξη των εξής επαγγελματιών του Νομού μας: Βιομηχανία ΕΨΑ Α.Ε. , κρεοπωλείο Κων/νου Τρέμου, Κατεψυγμένα Προϊόντα Αχιλλέα Μπιμπίλα, Παραδοσιακά Σπιτικά Εδέσματα Χασιώτη, Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία Χαντζόπουλου ΑΒΕΕ, Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Ευάγγελου Διαμαντή, Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος Αφων Κίσσα και ΣΙΑ Ο.Ε. και Βιοτεχνία Ξύλου Γεώργιου Γάκη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό στα αυριανά φύλλα.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Γεγονός το τέταρτο τμήμα ΤΕΙ στην Καρδίτσα