Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στο Μουζάκι


Ξεκίνησαν και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στο Μουζάκι, ενός σημαντικού έργου, καθώς θα εκλείψουν από το κέντρο του Μουζακίου τα αντιαισθητικά εναέρια καλώδια και οι στύλοι της ΔΕΗ.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 500.000 ΕΥΡΩ με το οποίο θα αντικατασταθούν οι στύλοι της ΔΕΗ με υπόγεια καλώδια, στον κεντρικό δρόμο του Μουζακίου από το ύψος του Λυκείου μέχρι το «ΚΑΣΤΕΛΟ» και από το Δημαρχείο μέχρι το Φαρμακείο του κ. Ανδρέου.

Παράλληλα θα ανακατασκευαστούν και τα πεζοδρόμια στους παραπάνω δρόμους, καθώς θα περάσει εκεί το νέο δίκτυο της ΔΕΗ.

«Πρόκειται για μία άκρως σημαντική παρέμβαση στην πόλη του Μουζακίου που θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της, καθώς θα εκλείψουν οι αντιαισθητικοί στύλοι και τα εναέρια καλώδια, ενώ επίσης θα βελτιωθεί και η ποιότητα του ηλεκτρικού δικτύου με άμεση επίπτωση στη λειτουργία του συστήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Μουτζουρογιώργο για την προώθηση του αιτήματός μας το οποίο πλέον μετουσιώνεται σε έργο επ’ ωφελεία των πολιτών της πόλης του Μουζακίου. Επίσης θα ήθελα να ζητήσω εκ των προτέρων την κατανόηση των πολιτών και των καταστηματαρχών του Μουζακίου για την όχληση που θα προκληθεί ούτως ή άλλως από το έργο, καθώς εκτελείται στο κέντρο της πόλης. Από την πλευρά του Δήμου σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τον εργολάβο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των ενοχλήσεων.» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου με τον επιβλέποντα του Ε65
Επόμενο άρθρο Αυλαία για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ