Αφέθηκε ελεύθερη η κ. Ματιάτου, μαζί και οι υπόλοιποι προσαχθέντες


Ελεύθερη αφέθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας κ. Διονυσία Ματιάτου, μαζί με τους υπόλοιπους 16 προσαχθέντες, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 8.30 το πρωί, το www.karditsanews.gr, μετέδιδε:

Ένταση έξω από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης – Προσήχθη η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας Διον. Ματιάτου

 

Ένταση επικράτησε περίπου στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ.Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».

Για το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να εξειδικευθεί ο στόχος των 11.000 απολύσεων εντός του 2014.

Το σχέδιο του υπουργείου στηρίζεται σε όσους διαθέσιμους δεν καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλους φορείς -μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών- καθώς και σε όσους κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Πάντως καθυστέρηση παρατηρείται στις διαδικασίες αξιολόγησης στους δήμους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει εάν οι εκπρόσωποι της τρόικας θα αποδεχθούν τελικώς να συνυπολογιστούν στον αριθμό των απολύσεων και όσοι συμβασιούχοι υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και απομακρύνονται έπειτα από δικαστικές αποφάσεις –ήδη έχουν εκδοθεί περισσότερες από 1.600.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκλεψαν 8 αρνιά από στάβλο 43χρονου Καρδιτσιώτη
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα