Αύριο η ταινία «Submarino» στη κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας


 Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας θα προβάλει την Τρίτη 20/12 την τελευταία ταινία της για το 2011, με τίτλο «Submarino» του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπέργκ (παραγωγής Δανίας & Σουηδίας, 2010). Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Παυσίλυπο, στις 9.30 μ.μ. με είσοδο 5 € & για τα μέλη της Λέσχης 3 €.

Το «Submarino» αναφέρεται στην ιστορία δύο αδελφών που τους κυνηγά το τραγικό παρελθόν τους. Ο πρώην κατάδικος Νικ (Γιάκομπ Σέντεργκρεν), προσπαθεί να πλησιάσει τον αδερφό του (Πίτερ Πλάουγκμπουργκ), ένα μοναχικό πατέρα και ναρκομανή, πολεμώντας τα φαντάσματα που τους έχουν στοιχειώσει. Τα δύο αδέλφια έχουν περάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να αγαπήσουν, να ξεχάσουν, να καταλάβουν. Η επανασύνδεση τους θα τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι για τα πάντα.

απόσπασμα από συνέντευξη του σκηνοθέτη: 

 «Στην εποχή μας και περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, μια οικογένεια αποσυντίθεται με έναν φυσικό τρόπο. Δεν χρειάζεται καν σύγκρουση για την διάλυση. Είναι απλώς έτσι. Βλέπεις τα αδέλφια σου, τους γονείς σου όλο και πιο αραιά. Σηκώνεις το τηλέφωνο όλο και λιγότερο. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην Δανία. Και βρήκα πολύ όμορφο το πόσο τα δυο αυτά αδέλφια στο «Submarino» προσπαθούν να βρουν ξανά σημείο επαφής».

Προηγούμενο άρθρο Γιορτάστηκε η Λουτσία από το Ελληνοσουηδικό σχολείο Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρώτη στη Θεσσαλία, η Νομαρχία Καρδίτσας σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ