Πρώτη στη Θεσσαλία, η Νομαρχία Καρδίτσας σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ


 

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ενημερωτική ημερίδα για την πορεία του Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Από την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας μέχρι την λήξη της θητείας της (31-12-2010) ήταν πρώτη σε εντάξεις έργων με φορέα υλοποίησης την ίδια, στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μεταξύ όλων των Νομαρχιών της Περιφέρειας. 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ  ΜΕΧΡΙ 31-12-2010 (€)

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

Ν.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ν.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ν.Α.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

29.690.134

23.607.288

26.184.396

14.215.742

Η πρωτιά της Νομαρχίας Καρδίτσας σε εντάξεις έργων συνδυαζόμενη και με την πρωτιά της σε πληρωμές για κατασκευή υποδομών, αρμοδιότητας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κατά το έτος 2010, δείχνει ότι ο τόπος μας έχει δυνατότητες. Αρκεί να τις αξιοποιούμε, προτάσσοντας αυτά που μας ενώνουν κι όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Η συλλογική δουλειά και η συνεργασία έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ πέραν της αγαστής συνεργασίας όλων των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των εργαζομένων στην Νομαρχία, υπήρξε άριστη συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές, τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Καρδίτσας καθώς και με τη Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας κας Π. Γερακούδη.

Για την πρωτιά στις πληρωμές για έργα πέραν των παραπάνω υπήρξε διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς του Νομού και το σύνολο των  Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του, που ήταν δίπλα μας σε κάθε επαφή με τα Υπουργεία.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 (€)

Ν.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ν.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ν.Α.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

19.886.959

16.149.271

10.086.316

14.172.509

Τα παραπάνω στοιχεία που προέρχονται από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και τον απολογισμό των Νομαρχιών όπως εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιβεβαιώνουν στην πράξη τους στόχους μας που ήταν η μέγιστη δυνατή απορρόφηση πόρων προς όφελος των συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με την προετοιμασία του Νομού μας για την επόμενη μέρα.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι πέραν του σχεδιασμού και της δικής μας δουλειάς, ο σημαντικότερος παράγοντας που κατέστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας την πλέον αποτελεσματική σε επίπεδο Θεσσαλίας, είναι η εμμονή μας στη συνεργασία, στη συναίνεση και στην αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Με την πρωτιά σε ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θέτουμε τον πήχη ψηλά στη διάδοχό μας Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Να συνεχίσει την ένταξη έργων ώστε σε επίπεδο Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι τη λήξη του ΕΣΠΑ. Το δικαιούνται οι συμπολίτες μας, το δικαιούται η Δυτική Θεσσαλία που παρουσιάζει αναπτυξιακή υστέρηση σε σχέση με την Ανατολική.

Από την πλευρά μας, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια αφού είναι πεποίθησή μας ότι μόνο μέσα από πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα για τον τόπο μας, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Ο Φώτης Αλεξάκος είναι:

Τοπογράφος Μηχανικός

Περιφερειακός Σύμβουλος

πρ. Νομάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αύριο η ταινία «Submarino» στη κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Λαϊκή Συνέλευση στη Λαζαρίνα