Ειδήσεις

Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ


Το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Μετεώρων συνεχίζεται, αύριο Σάββατο 7 Ιουλίου, με τη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ».

Δραματοποιημένες αφηγήσεις και τραγούδια αθάνατα ρεμπέτικα του Μάρκου θα ταξιδέψουν τον θεατή στη ζωή και το έργο του Βαμβακάρη, στη μεγάλη του συνάντηση και συνεργασία με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και όχι μόνο…. Περίτεχνα και ευρηματικά σε ένα παζλ συναισθημάτων, οπτικοποιημένες περιπλανήσεις  θα πλαισιώσουν το όλο δρώμενο.

Θα αποδοθούν από τους συντελεστές, μεταξύ αυτών, η θρυλική «Φραγκοσυριανή», «Όλοι ρεμπέτες του ντουνιά», «Τα δυο σου χέρια πήρανε» (οι βεργούλες), «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Θα’ ρθω να σε ξυπνήσω», «Αντιλαλούν οι φυλακές» κ.α, ενώ από τα μεταπολεμικά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη που ερμήνευσε ο Μάρκος θα ακουστούν η «Δροσούλα», «Βάρκα γιαλό», «Κάποια μάνα αναστενάζει», «Τρέξε μάγκα να ρωτήσεις», «Να γιατί περνώ απ΄ τη γειτονία σου», «Ξημερώνει και βραδιάζει» κ.α.

Θα ακουστούν επίσης, οι κλασικές λαϊκές επιτυχίες του ερμηνευτή και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, που εμπνευστή τους είχαν τον μεγάλο δάσκαλο του Μάρκο Βαμβακάρη. Μεταξύ αυτών: «Τρελλοκόριτσο», «Σε τούτο το στενό», «Ρίξε μια ζαριά καλή», «Ο κυρ Θάνος πέθανε», κ.α

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ
Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος,

Σωτήρης Δογάνης, Νίκος Γραίγος,

Εβελίνα Αγγέλου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη
ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ
Άννα Μπιθικώτση, συγγραφέας

Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ηθοποιός

 Η διάθεση των εισιτηρίων προπώλησης θα συνεχιστεί μέχρι αύριο Σάββατο και ώρα 13:00, σε όλα τα γνωστά σημεία προπώλησης του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Μετεώρων.

 

Σάββατο  7 Ιουλίου 2018, Ώρα 21:30

Αύλειος Χώρος ΚΕΓΕ Καλαμπάκας

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.kalabaka.org/MeteoraFestival

https://www.facebook.com/MeteoraFestival/

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ΚΑΜ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας