Ειδήσεις

Συνεργασία της Εφορείας Προσκόπων με το Παν/μιο Θεσσαλίας


Στις εγκαταστάσεις του Προσκοπικού Εκπαιδευτικού Κέντρου ¨Ελευθερία¨ στην Καλλιπεύκη Ολύμπου φιλοξενήθηκαν τέσσερις  φοιτητές της σχολής τοπογραφίας  LEcoles Superieure des Geometres et Topographes  της πόλης  Mans της Γαλλίας, με σκοπό την τοπογραφική αποτύπωση του χώρου του κέντρου,  καθώς και των κτισμάτων αυτού.

Η δράση αποτελεί  την  απαρχή  της συνεργασίας της Περιφερειακής  Εφορείας Προσκόπων Kεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας,  με το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου  Θεσσαλίας, με διευθυντή τον καθηγητή κ. Δημήτριο Γούσιο.

Οι γάλλοι  φοιτητές  επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο της θερινής πρακτικής τους άσκησης, και της συνεργασίας  που διατηρεί  το πανεπιστήμιο τους με το εργαστήριο αγροτικού  χώρου.  Κατά την παραμονή τους στο κέντρο ¨Ελευθερία¨  συνοδευόταν από το μέλος ΕΔΙΠ  του εργαστηρίου  κ. Ιωάννη Φαρασλή και  είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χωριό της Καλλιπεύκης καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.

Κορδάς Παναγιώτης

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Επιστημονική εκδήλωση με θέμα Εκπαίδευση στη Διαχείριση Έργων
Επόμενο άρθρο Βανδαλισμοί σε χώρους δεντροφύτευσης