Βασίλης Μουλόπουλος: Το Μεσοπρόθεσμο, που η κυβέρνηση επείγεται να ψηφίσει, είναι ένας οδοστρωτήρας


    Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Καρδίτσα, με αφορμή την χθεσινή ανοιχτή συνέλευση για την 4η Πανελλαδική συνδιάσκεψη της τοπικής Νομαρχιακής, με τον βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Μουλόπουλο να τονίζει, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

 “Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά, μπορεί όχι όλα όσα ήθελε, αλλά τα περισσότερα, τα βασικότερα. Διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Κουρέλιασε το κράτος δικαίου. Έκανε τους Έλληνες φτωχότερους. Δεν διστάζει να εκχωρήσει ό, τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο στα ιδιωτικά συμφέροντα .Να δημιουργήσει τη ‘’νέα Ελλάδα”. Είναι η ιδεολογία του μεγάλου κεφαλαίου, των  ισχυρών  οικονομικών  κέντρων εξουσίας (διεθνών και  ιθαγενών). Είναι η τελική έφοδος του κεφαλαίου στην εργασία. Είναι η λεηλασία του πλούτου της χώρας.

Αυτό είναι το αντάλλαγμα των τοκογλυφικών δανείων που παίρνουμε. Το Μεσοπρόθεσμο, που η κυβέρνηση επείγεται να ψηφίσει, είναι ένας οδοστρωτήρας.  Θα περάσει πάνω από όσα ερείπια άφησε στο διάβα του το Μνημόνιο. Θα ισοπεδώσει μισθούς , εργασία, συντάξεις , κοινωνική  προστασία. Θα αυξήσει τους φόρους  για τους πολλούς και φτωχούς. Θα τους μειώσει για τους λίγους και πλούσιους. Η ‘’νέα Ελλάδα” της κυβέρνησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή της Αριστεράς. Κανείς δεν πιστεύει ότι το 2015 η κρίση θα έχει τελειώσει, ότι θα αρχίσει  η ανάκαμψη. Μέχρι το 2015 οι τράπεζες  και οι περίφημοι ‘’επενδυτές” θα γεμίσουν τα ταμεία τους με νέα κέρδη που θα τους εξασφαλίσει  το κρατικό χρήμα.

Η κρίση δεν είναι δημοσιονομική, παρουσιάστηκε ως τέτοια. Τα ελλείμματα  δεν είναι η αιτία της κρίσης. Είναι το αποτέλεσμά της. Είναι το αδιέξοδο της πολιτικής της κυβέρνησης, για τη θεραπεία της κρίσης.  Αυτή η αντίληψη , αυτό το ψεύδος καταδικάζει την οικονομία στον όλεθρο. Μια συνωμοσία εναντίον των εργαζομένων εξυφαίνεται στα γραφεία της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας και έχει ανατεθεί στην κυβέρνηση.

    Η συμμορία των ‘’επενδυτών” είναι έτοιμη να κάνει επιδρομή, μόλις ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο. Να τοποθετήσει διόδια και ταμειακές μηχανές σε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια, ασφάλιση. Σε κάθε υπηρεσία κοινωνικής ωφέλειας. Θα πάρει αντί πινακίου φακής  δημόσιες γαίες, ορυκτό πλούτο, παραλίες και νησιά, δημόσιες επιχειρήσεις, δικαιώματα του κράτους. Σε αυτή την οικονομία των διοδίων , θα αγοράζουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες , όσοι μπορούν να τις πληρώσουν. 

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πολιτικός χρόνος που κέρδισε  είναι ελάχιστος. Η ψευδαίσθησή της είναι ότι η κοινωνία θα εξακολουθεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα να τσακίζονται τα κόκκαλα της. Να την βρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, να την ενοχοποιούν, να την χειραγωγούν.

Η κυβέρνηση δεν ακούει τις πλατείες. Δεν αντιλαμβάνεται  ότι ο λαός σηκώθηκε από τους καναπέδες. Ξύπνησε από τον λήθαργο, στον οποίο τον είχαν ρίξει  τα μιντιακά μαντρόσκυλα της εξουσίας. Ότι έχει αρχίσει να αντιστέκεται, να διεκδικεί, να ενεργοποιεί την Εκκλησία του Δήμου.  Η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι η Ιστορία δεν τέλειωσε, ότι η ταξική πάλη φουντώνει, ότι  παραμένει ο μοχλός της Ιστορίας”.

Τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους της Καρδίτσας να συμμετάσχουν στην «μητέρα των μαχών» όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, στο αγωνιστικό διήμερο που ακολουθεί. Να ορθώσουν το ανάστημά τους και να συμβάλλουν κι αυτοί στην αποτροπή της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου, , στην Βουλή. Έδωσαν το ραντεβού για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στις 11.00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας και απόψε στις 8.30μμ στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο.

Προηγούμενο άρθρο Κατέλαβαν το δημαρχείο για το μεσοπρόθεσμο
Επόμενο άρθρο Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα - Συγκεντρώσεις σε Εργατικό Κέντρο και κεντρική πλατεία στην Καρδίτσα