Ειδήσεις

Βασίλης Τσιάκος: Στόχος μας η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας


Την καθημερινή επικοινωνία με τους συνδημότες συνεχίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Καρδίτσα, τόπος μας» επισκέπτεται συνοικίες και κοινότητες της Καρδίτσας, στις οποίες δεν έχει ακόμη βρεθεί. Είναι ενδεικτικό της απήχησης που συναντά ο υποψήφιος Δήμαρχος ότι όλες οι συγκεντρώσεις έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Οι πολίτες που παραβρίσκονται, αφού ακούσουν την τοποθέτηση του κ. Τσιάκου, ανοίγουν διάλογο μαζί του για τα ανοικτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά ή στο χωριό τους. Επισημαίνουν δε πως περιμένουν από τον κ. Τσιάκο αν εκλεγεί Δήμαρχος, να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στον τόπο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως άμεσα προβλήματα οι δημότες ιεραρχούν το επίπεδο της καθαριότητας και του ευπρεπισμού των δημοτικών χώρων. Ειδικά στα χωριά η εικόνα σε αυτό τον τομέα είναι πολύ κάτω του αναμενομένου. Επίσης θέτουν θέμα βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού καθώς το συνδέουν με την ποιότητα ζωής τους αλλά και με θέματα ασφάλειας ειδικά σε απομακρυσμένες από το κέντρο γωνιές της πόλης ή και των χωριών. Ζήτημα σημαντικό που τίθεται σε αυτές τις επισκέψεις είναι και η διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Οι συνδημότες τονίζουν ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα καθώς ιεραρχείται ψηλά σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας και υγιεινής κυρίως μικρών παιδιών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στις τοποθετήσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος τονίζει ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Η καλύτερη οργάνωση, η μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας Ευρωπαϊκών πόλεων με παρόμοια χαρακτηριστικά με την Καρδίτσα, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων, θα είναι στις προτεραιότητες του ως επόμενη δημοτική αρχή. Ειδικά για το θέμα των αδέσποτων ο κ. Τσιάκος τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκε φόρος  – έστω και μικρός- το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς. «Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν φταίνε τα ζώα. Όπως βέβαιο είναι ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος για μια οργανωμένη κοινωνία και μια πόλη που θέλετε να λέγεται σύγχρονη. Είναι απαραίτητο να λυθεί το πρόβλημα πρωτίστως για τα ίδια τα ζώα που πολλές φορές υποφέρουν αλλά φυσικά και για τους δημότες που πολλές φορές θεωρούν απειλή τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου γεγονός που είναι τελείως αντιφατικό» επισημαίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο κ. Τσιάκος ακόμη στις τοποθετήσεις του εξηγεί ότι τα σχέδια του για την Δήμο είναι με κοινή προσπάθεια Δήμου και Δημοτών να πετύχουμε να αλλάξουμε «κατηγορία». «Από πόλη που προσπαθεί ασθμαίνοντας να παρακολουθήσει τους γείτονες της, από πόλη που νοιώθει να συμπιέζεται από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα όπως είναι αυτό της Λάρισας, πρέπει να καταφέρουμε να γίνουμε ισότιμοι συνομιλητές. Αυτό θα το πετύχουμε με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Κύριος στόχος μας να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά» καταλήγει ο υποψήφιος Δήμαρχος.

 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Ψυχαγωγικό Συμπόσιο στους καταρράχτες του Καράμπαλη
Επόμενο άρθρο Τεχνολογία 3D εκτύπωσης στην εκπαίδευση