Ειδήσεις

1ο Ψυχαγωγικό Συμπόσιο στους καταρράχτες του Καράμπαλη


Σε μια υπέροχη τοποθεσία του ποταμιού Καράμπαλη, στο νότιο μέρος της πόλης, σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από το Αγρόκτημα Βασιλάκου υπάρχουν οι καταρράχτες του, που αποτελούν μια πραγματική θα λέγαμε όαση. Η πλειοψηφία των πολιτών μάλλον τους αγνοεί και θεωρούμε ότι αξίζει ο καθένας να τους επισκεφθεί και να τους απολαύσει.

Σε αυτή λοιπόν την τοποθεσία με το όνομα «Δέση» την προσεχή Κυριακή 19-5-19 και ώρα 11 πρωϊνή, το Αγρόκτημα Βασιλάκου πραγματοποιεί το 1ο Ψυχαγωγικο συμποσιο. Στα πρανή της κοίτης του ποταμού και με φόντο τους καταρράχτες, σε απόσταση 30  μ. από αυτούς θα απλωθούν καρέκλες και τραπέζια με ορεκτικά, ποτάκαι ζωντανή μουσική.

Να αναφέρουμε ότι μέχρι και την δεκαετία του 1960 στην πισίνα που ακόμη υπάρχει, διαστάσεων 6 χ 30 μ. περίπου, κολυμπούσαν εκατοντάδες νέοι της εποχής εκείνης. Έκτοτε, με τη γενίκευση της χρήσης των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στις αγροτικές καλλιέργειες, τα νερά δηλητηριάστηκαν και σταμάτησε πλέον η κολύμβηση, που αποτελούσε ένα ευχάριστο σπορ για τους νέους της εποχής.

Εκτός από τους Καρδιτσιώτες καλούμε και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και όλους τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αποτελεί μια ευκαιρία για όλους να πληροφορηθούν, να αξιολογήσουν και να έχουν στα υπόψη τους, νομίζουμε ότι αξίζει.

Καταλληλη ωρα για επισκεψη την κυριακη θα ειναι μεταξυ 12.00 και 14.00 οπότε θα είμαστε ακόμη εκεί. Φυσικά οποιαδήποτε άλλη ώρα και ημέρα μπορεί κανείς να επισκεφτεί το τοπίο, αλλά είναι λίγο δύσκολη η πρόσβαση, αφού δεν υπάρχει μόνιμα ανοιχτό μονοπάτι.

Προσπάθειά μας είναι να αναδείξουμε αυτό το τοπίο που θα μπορούσε από χρόνια να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και διαδρομής, αλλά δυστυχώς οι προτεραιότητες των τοπικών αρχόντων είναι άλλες… Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες αγνοούν ή αδιαφορούν γιαυτό το θαυμάσιο θέαμα – τοπίο, το οποίο με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να αξιοποιηθεί, να δημιουργήσει και 2-3 θέσεις εργασίας με ένα μικρό αναψυκτήριο, έτσι ώστε να το επισκέπτονται Καρδιτσιώτες και περαστικοί και να το απολαμβάνουν.

Οι περισσότεροι από εμάς θα γνωρίζουμε, ότι σε άλλες πόλεις ή χώρες, αξιοποιούν κάτι πολύ λιγότερο σημαντικό, το βαφτίζουν αξιοθέατο και το εντάσσουνστα επισκέψιμα μέρη του τόπου τους για τους τουρίστες.

Οδοιπορικο για τους καταρραχτες

Φτάνοντας στο Αγρόκτημα Βασιλάκου θα υπάρχουν πινακίδες που θα σας καθοδηγούν βήμα προς βήμα μέχρι τους καταρράχτες. Η απόσταση άλλωστε είναι τόσο μικρή (250 μ.) που πολύ εύκολα θα φτάσετε εκεί. Η διαδρομή γίνεται πεζοπορία μέσα σε λιβάδι, στο οποίο ανοίχθηκε διάδρομος με την κοπή των χόρτων.

Προηγούμενο άρθρο Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας: Παρεμβάσεις στην οικονομία
Επόμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Στόχος μας η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας