Βελτιώνεται η αγροτική οδοποιία της Π.Ε. Καρδίτσας


Τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε αγροκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Αγροτική Οδοποιία Π.Ε Καρδίτσας» προϋπολογισμού 500.000,00 € (με ΦΠΑ), παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Το έργο αφορά τη βελτίωση των οδών προσπέλασης σε 49 αγροκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Είναι σημαντικό έργο που αφορά την καθημερινότητα των αγροτών και όχι μόνο, καθώς και τη βατότητα της πρόσβασης προς τους χώρους εργασίας τους. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει τις θέσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 500.000 € (με ΦΠΑ) συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως και οι όροι δημοπράτησης του έργου.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η βελτίωση οδών προσπέλασης σε διάφορα αγροκτήματα της ΠΕ Καρδίτσας.

Αναλυτικά προβλέπονται οι εργασίες:

– Συντήρηση αγροτικών οδών με επίλεκτο θραυστό υλικό λατομείου κατηγορίας Ε4 συνολικού μήκους 35.000μ.μ. πλάτους 5,00 μ και πάχους 0,15μ

– Κατασκευή στρώσης υπόβασης από θραυστά αδρανή υλικά σε αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 1.500 μ

– Ανακατασκευή οδοστρωσίας συνολικού μήκους 10.000 μ

Ανάδοχος εργοληπτική επιχείρηση αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό η ΤΕΧΝΟΚΑΤ ΑΤΕ, το ποσό σύμβασης ανέχεται στις 205.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Κ.Α.Π. 2012 Π.Ε. Καρδίτσας.

Παρόντες ακόμα κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ευάγγελος Λέμας και Ορέστης Ψαχούλας, η δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καρδίτσας κ. Μήτσιου-Τσέλιου Μαρία και η εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν λεωφορείο για την ΙΚΕΑ Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Τελείωσε επιτυχημένα και η 3η εβδομάδα…