Τελείωσε επιτυχημένα και η 3η εβδομάδα…


Με πολύ μεγάλη επιτυχία τελείωσε και η 3η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013 που πραγματοποιείται καθημερινά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και γίνεται με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το βράδυ της Πέμπτης σ’ ένα πλήθος παιδιών στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», προβλήθηκε η ταινία «Νικόστρατος: Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» που συγκίνησε τα παιδιά, τα οποία χειροκρότησαν με την ψυχή του το happy end της ιστορίας κι έφυγαν όλα κάνοντας το περπάτημα του πελεκάνου!!!

Τα παιδιά στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», πήραν της φωτογραφικές τους μηχανές στα χέρια και χωρισμένα σε ομάδες, έφτιαξαν τα δικά τους φωτοκόμικ με διασκεδαστικές ιστορίες που επινόησαν στη στιγμή. Έμαθαν για την τέχνη του φωτοκόμικ και έδειξαν να το διασκεδάζουν αφάνταστα.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» διάβασαν το παραμύθι του Έρικ Καρλ, «Ο καλλιτέχνης που ζωγράφιζε μπλε άλογα» γνωρίζοντας το ζωγράφο Φραντς Μαρκ και ζωγράφισαν στη συνέχεια ζώα με το δικό τους μοναδικό τρόπο, φτιάχνοντας ένα τεράστιο πολύχρωμο κολάζ.

Για αύριο είναι προγραμματισμένο κι έχουμε πει σε όσα παιδιά θέλουν, να παρακολουθήσουμε την παράσταση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Βόλου «Για ένα ποτήρι γάλα», βασισμένη στο γνωστό και πολύ επίκαιρο παραμύθι της Αγγελικής Βαρελλά, της οποίας το όνομα είναι συνδεδεμένο εδώ και πολλά χρόνια με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του «Thessalikon Grand Hotel» και είναι στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, συνεχίζονται κανονικά οι δραστηριότητες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2013, το πρωί 11 – 1, σε τρεις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

Δευτέρα 8 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί

 

  1. Πώς να κάνεις τα πάντα – Η ομάδα κατασκευών της βιβλιοθήκης

Κατασκευάζουμε ότι κατεβάζει ο νους μας και δε βαριόμαστε ποτέ!!!

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής

 

  1. Η ιστορία του κίτρινου

Ψάχνουμε, βρίσκουμε, μαζεύουμε βιβλία, εικόνες, αντικείμενα και φτιάχνουμε τη χρονογραμμή του κίτρινου.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Φανουρίου

 

  1. Ο βάτραχος είναι βάτραχος

Διαβάζουμε το βιβλίο του Μαξ Βέλθουις, φτιάχνουμε και φοράμε μάσκες βατράχων.

Για παιδιά από 5 – 12 ετών

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση»

 

Στις βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., ο κόσμος είναι πολύχρωμος, έλα κι εσύ να ψηφίσεις το αγαπημένο σου χρώμα, φέρε μας κι ένα κομμάτι ύφασμα από ένα παλιό ρούχο, σεντόνι κλπ. κόλλησέ το στο ειδικό τετράδιο που έχουμε, γράψε την ιστορία του, κι εμείς, με όλα τα κομμάτια, θα φτιάξουμε τις πολύχρωμες σημαίες των βιβλιοθηκών μας.

Προηγούμενο άρθρο Βελτιώνεται η αγροτική οδοποιία της Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ σε ευρεία σύσκεψη φορέων