Ειδήσεις

Βράβευσε τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου ο Δ. Παλαμά


Την Δευτέρα 1 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίουσε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα βράβευσε τους οκτώ μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά, που διακρίθηκαν με την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία “Ο εποικισμός του Άρη – Stories of tomorrow ”.

Η ομάδα των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης με το όνομα “Mars Agrotica” και θέμα “Ντοματάκια από τον Άρη”, κατασκεύασαν και παρουσίασαν το ρομπότ Δήμητρα (από το όνομα της Θεάς της Γεωργίας), το οποίο μπορεί να φυτεύει ντομάτες στο διαστημικό θερμοκήπιο του Άρη. Το ρομπότ μπορεί να ανοίξει λάκκους φύτευσης στην επιφάνεια του Άρη (και μάλιστα σε όποιο σημείο οριστεί με μετακινούμενους δείκτες), να τοποθετήσει τους σπόρους με ακρίβεια και στη συνέχεια να καλύψει τους σπόρους με χώμα. Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ παράλληλα όλα τα στάδιά της, εμφανίζονται ταυτόχρονα με animation στην οθόνη του υπολογιστή.

Ο Δήμαρχος συζήτησε και ενημερώθηκε από τους μικρούς μαθητές για την διαδικασία του διαγωνισμού και εμφανώς περήφανος και συγκινημένος τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και πάντα διακρίσεις.
Στη συνέχεια έδωσε στους μικρούς μαθητές αναμνηστικούς επαίνους συμμετοχής και τιμητική πλακέτα έλαβε ο δάσκαλος της πληροφορικής Νικόλαος Μαυραντζάς που καθοδήγησε και στήριξε τα παιδιά, ενώ την ομάδα συνόδευσε και ο Διευθύντης του σχολείου κ. Δασκαλόπουλος Κων/νος.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του Λευκώματος: Η ιστορία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Β. Κρανιάς: Ο Δ. Καρδίτσας παραχωρεί δημοτικές εκτάσεις για τις ανεμογεννήτριες των Αγράφων