«Βραχνάς» για τους επαγγελματίες της εστίασης ο φόρος του 2%


 Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης, οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δικαίως επιζητούν την κατάργηση του φόρου 2% για τα καφέ εστιατόρια και του φόρου 5% για τα κέντρα διασκέδασης, χαρακτηρίζοντας με ακρίβεια τους προαναφερθέντες δημοτικούς φόρους ως άδικους, απαράδεκτους, ρατσιστικούς και δυσβάστακτους.

 Ο κ. Ψαχούλας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Μαζικής Εστίασης Καρδίτσας κ. Ορέστης Ψαχούλας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τόνισε ότι βάσει γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) οι συγκεκριμένοι δημοτικοί φόροι θεωρούνται παράνομοι, πράγμα που ανοίγει πλέον τον δρόμο στους επαγγελματίες να διεκδικήσουν από το ΥΠΕΣΔΑ την κατάργησή τους, ενώ επεσήμανε ότι σχεδόν καθημερινά επισκέπτεται το Δήμο Καρδίτσας αλλά και την τοπική Εφορία, προκειμένου να «βγάλει κάποια άκρη». Ο κ. Ψαχούλας όπως είπε, ζητά από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη να άρει τον κατάλογο με τα ονόματα 250 επαγγελματιών του χώρου που φέρονται να οφείλουν, ώστε οι παραπάνω να μπορούν να έχουν συναλλαγές με την τοπική εφορία, η οποία δεν τους χορηγεί φορολογικές ενημερότητες εφόσον δεν εξοφλήσουν τα χρωστούμενα. Το Δ.Σ. της Ένωσης προσανατολίζεται στο να προσβάλει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για το φόρο του 2%, ενώ ζητά από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Παπαλό να ρυθμίσει το θέμα, με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του ο κ. Ψαχούλας επεσήμανε: «Δεν θα σταματήσουμε να ενεργούμε προς κάθε κατεύθυνση και να επιδιώκουμε την λύση. που δεν είναι άλλη από την κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων, που επιβάλλεται από το 1922 και εντέχνως κάποια στιγμή μετατράπηκε – ονομάστηκε σε δημοτικό τέλος. Υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση στον κόσμο, ότι είμαστε επαγγελματίες με μαγαζιά της νύχτας, της διαφθοράς. Δεν είναι όμως έτσι. Είμαστε επαγγελματίες, καταστηματάρχες, προσφέρουμε θέσεις εργασίας, διασκεδάζουμε φθηνά τον κόσμο, λειτουργούμε ενεργά και ως άτομα και ως επιχειρήσεις και ως σωματείο, φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι να έχουμε υψηλό επίπεδο διασκέδασης. Δυστυχώς ο κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι τα προβλήματά μας».

Προηγούμενο άρθρο Η κρίση δεν χτύπησε την πόρτα των Σπιτιών της Αγάπης στο Νομό
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια για την έκθεση ζωγραφικής της Κ. Κανελλάκου