Ειδήσεις

Βόλτες στη γειτονιά και ιστορίες με αρχή και τέλος!!!


Με δύο δράσεις, συνεχίστηκαν την Τρίτη 14 Ιουλίου οι Καλοκαιρινές Δραστηριότητες Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Μια μικρή βόλτα γύρω από την Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», μας χάρισε τη δροσιά της πρωινής ψιχάλας, την σιωπή των ανθρώπων και την εξουσιαστική φωνή των πουλιών στα φυλλώματα. Είδαμε τα μονοπάτια των μυρμηγκιών και μυρίσαμε το φαγητό που ετοιμαζόταν!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», οι ήρωες ήταν δικοί μας!!! Δεν ήταν βγαλμένοι από παραμύθια βιβλίων, αλλά από ιστορίες που γράψαμε μικροί και μεγάλοι με τη βοήθεια των εικονοζαριών του Rory, που για τις ανάγκες των πρωτοκόλλων υγιεινής, ανατυπώσαμε σε πιο μεγάλο μέγεθος στο χαρτί.

Βασιλιάδες, βιολιστές, πριγκίπισσες, κάβουρες και κόκορες, ενώθηκαν στις ιστορίες των παιδιών, που είχαν αρχή, τέλος και πλοκή γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές!!!

Οι δράσεις σχεδιάστηκαν από την κοινωνιολόγο Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου και με μικρές παραλλαγές, παρουσιάστηκαν σε προηγούμενες Καλοκαιρινές Εκστρατείες που συντόνισε το Future Library και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

            Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, θα συνεχιστούν οι δράσεις στις παρακάτω παιδικές βιβλιοθήκες:

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» – Χαρτογραφόντας τη γειτονιά γύρω από τη βιβλιοθήκη. Κάνουμε με τα παιδιά μια βόλτα γύρω από τη βιβλιοθήκη. Τα παιδιά φτιάχνουν το χάρτη της γειτονιάς, τα ενδιαφέροντα σημεία της, πάντα με κέντρο τη βιβλιοθήκη και συγκρίνουμε τους χάρτες που φτιάξαμε, με αυτούς του google!!!

                Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη. Διαβάζουμε το βιβλίο «Ο Χάρης και ο μωβ  μαρκαδόρος» του Crockett Johnson από τις εκδόσεις Καστανιώτη και με την βοήθεια μιας γραμμής και της φαντασίας μας σχεδιάζουμε σιγά – σιγά ολόκληρο τον κόσμο

            Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» – Όταν τα ασπρόμαυρα ίχνη… γίνονται χρωματιστά. Διαβάζουμε το πολύ ωραίο βιβλίο του Frank Viva “Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτης» από τις εκδόσεις Μέλισσα, όπου ένα μικρό κορίτσι που θέλει να γίνει σκηνοθέτης, λατρεύει το άσπρο και το μαύρο και φαντάζει διαφορετική σ’ έναν πολύχρωμο κόσμο…

Δίνουμε στα παιδιά παλιές φωτογραφίες από αγαπημένες ασπρόμαυρες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου κι αυτά τις δίνουν χρώμα!!!

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Γ. Κωτσού για μετατάξεις ΑΣΣΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις του κ. Νίκου Καραγιάννη με τις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλίας