Ειδήσεις

Παρέμβαση Γ. Κωτσού για μετατάξεις ΑΣΣΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ


Σε παρέμβαση στο  Υπουργό εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο προχώρησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για εξειδίκευση των κριτηρίων που αφορούν στις μετατάξεις Μονίμων Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΣΥ), Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), κατόχων πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης.

Στη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Κάθε χρόνο σύμφωνα με τον Ν. 3883/2010 εκδίδεται προκήρυξη μετατάξεων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο σώμα των Αξιωματικών από Υπαξιωματικούς ΑΣΣΥ κατόχους πτυχίων ΑΕΙ.

Ειδικότερα, για την ειδικότητα του Διοικητικού η προκήρυξη μέχρι το 2019 ζητούσε την ύπαρξη πτυχίου από συγκεκριμένες σχολές όπως αυτές αναφέρονταν σε παρελθόντες προκηρύξεις, ή την κατοχή οποιουδήποτε ΑΕΙ μαζί με μεταπτυχιακό τίτλο που ρητώς αναφερόταν.

Αυτός ο σχεδιασμός τροποποιήθηκε με την υπ’αριθμ. 415/ΑΔ.4024/Σ.836/08-03-2020 απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή Αλκιβιάδη, η οποία καθορίζει εκ νέου τημοριοδότηση των προσόντων. Η απόφαση αυτή στο άρθρο 2 αναφέρει συγκεκριμένα ότι μοριοδοτούνται τα πτυχία των ΑΕΙ που προβλέπονται ρητώς, αποκλείοντας πρακτικά την κατηγορία των μονίμων υπαξιωματικών οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου οποιουδήποτε ΑΕΙ και μεταπτυχιακού που ορίζεται ρητώς.

Επειδή, με τον τρόπο αυτό μετέρχονται σε αβεβαιότητα οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ που επέλεξαν να βελτιώσουν τα ακαδημαϊκά τους προσόντα επενδύοντας προσωπικό χρόνο και δαπανώντας αρκετά χρήματα για την συμμετοχή τους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Επειδή, στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και για λόγους ισονομίας και ισότητας θα ήταν ωφέλιμη η ισχύ μεταβατικής περιόδου δυο(2) ετών ώστε να συμπεριληφθούν και οι ενδιαφερόμενοι με απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου το 2019 στην ως άνω αναφερόμενη υπουργική απόφαση.

Κατόπιν αυτών Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Με γνώμονα την ισονομία μεταξύ των στελεχών της Π.Α. προτίθεστε να διερευνήσετε τη δυνατότητα έγκρισης μεταβατικήςπεριόδου δυο(2) ετώνώστε να συμπεριληφθούν και οι ενδιαφερόμενοι με απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου το 2019 στην ως άνω αναφερόμενη υπουργική απόφαση;»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Δικτύου Πίνδος στο Πετρίλο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Βόλτες στη γειτονιά και ιστορίες με αρχή και τέλος!!!