Β. Κρανιάς: Καταργούν τη σταθερή δουλειά με διάφορα κόλπα


 Η κυβέρνηση σταθερή στις υποχρεώσεις της στους εργοδότες να τους εξασφαλίζει τζάμπα εργατικό δυναμικό θα προσλάβει, με λεφτά των ίδιων των εργαζομένων, για 5 μήνες 55.000 ανέργους πετώντας τους σαν σκυλιά ένα ξεροκόμματο ψωμί για να μη ‘’γαυγίζουν” και την ενοχλούν.

 Συνεργάτες στο νέο έγκλημα βάζει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους. Αφού πρώτα τους άφησε χωρίς προσωπικό τώρα τους δίνει το ‘’δικαίωμα” να καλύψουν τάχα τις ανάγκες τους με 5μηνες προσλήψεις και παράλληλα να εμφανίσουν μειωμένη και την ανεργία. Είναι πρόκληση να μιλούν για τους ανέργους αυτοί που τους απέλυσαν και τους καταδίκασαν σε πείνα. Αυτοί που ξεπουλάνε τη χώρα γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα αφεντικά τους. Το παρατραβάνε άλλη μια φορά γιατί θα δέσουν χειροπόδαρα και θα εκβιάσουν πάλι ψηφοθηρικά χιλιάδες νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους πληρώνοντας κάτω και από τον κατώτατο μισθό.

Με την λεγόμενη «κοινωφελή εργασία» ουσιαστικά μεταφέρονται αρμοδιότητες του κράτους σε διάφορα στηρίγματα του συστήματος, απατεώνες και μη που κρύβονται πίσω από ‘’μη κερδοσκοπικούς φορείς”.

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον για άλλη μια φορά ότι η ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και καταχτήσεων δεν μπορεί να περάσει αν δε βάλουν πλάτη οι δημοτικές αρχές, οι περιφέρειες, η ΓΣΕΕ, διάφορα Εργατικά Κέντρα, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι πουλημένοι συνδικαλιστές τους.

Όλοι αυτοί βάζουν πλάτη για να κλέβουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τον πλούτο που παράγει ο λαός και στο λαό μοιράζουν ένα μεροκάματο στα δύο ή στα τρία, μοιράζουν την ανεργία και την φτώχεια και από πάνω ζητάνε να τους έχουμε και υποχρέωση. Τους χρειάζεται βρεγμένη σανίδα ‘’αυτί – λαγγόνι” χωρίς λύπηση !

Το μόνο αδιαπραγμάτευτο αίτημα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της χώρας, όσον αφορά τη δουλειά, είναι  πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς προϋποθέσεις, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σταμάτημα των απολύσεων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δημόσια υγεία – πρόνοια, παιδεία κλπ, με κατώτερο μισθό 1400 ευρώ.

Σημαντικό και κρίσιμο είναι να γίνει συνείδηση σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο ότι δε χρωστάει τίποτα σε κανέναν, απεναντίας του ανήκουν πολλά, ότι ο πλούτος που υπάρχει στην κοινωνία παράγεται μόνο από τον εργαζόμενο και κανένα άλλο. Τα παράσιτα του συστήματος που τον τσεπώνουν δεν τον δικαιούνται γιατί τον κλέβουν από τους παραγωγούς του και πρέπει να ανατραπούν μια και καλή και η ώρα αυτή θα πλησιάζει όσο πιο πολύ το καταλαβαίνει και το παλεύει η εργατική τάξη και οι άλλοι αργαζόμενοι.

Βασίλης Κρανιάς μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ

Προηγούμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: «Οι έλεγχοι στα φορτηγά συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως»
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές και τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες