Μ. Θεοχάρη: «Οι έλεγχοι στα φορτηγά συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως»


 Απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο έλαβε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη στην ερώτησή της για την εφαρμογή του κανονισμού ΕΚ1072/2009 και τους ελέγχους φορτηγών οχημάτων από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

 Στην απάντησή του, ο Υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Όσον αφορά στις παράνομες ενδομεταφορές προϊόντων στην Ελλάδα από μεταφορείς εγκατεστημένους στη Βουλγαρία και Ρουμανία, το ΣΔΟΕ, στα πλαίσια των προγραμματισμένων ελέγχων διακίνησης, ελέγχει και τη μεταφορά εμπορευμάτων πάσης φύσεως, για τη διαπίστωση έκδοσης φορολογικών στοιχείων διακίνησης και μεταφορά και τήρηση των ισχυουσών διατάξεων.

Στο πρόγραμμα δράσης για το έτος 2011 δίδεται μεγάλη βαρύτητα στους ελέγχους διακίνησης εκ των οποίων μεγάλο μέρος αφορούν σε ελέγχους σε φορτηγά αυτοκίνητα.

Επιπρόσθετα, υλοποιήθηκαν στην παραμεθόριο με τη Βουλγαρία δύο επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου φορτηγών αυτοκινήτων και Ι.Χ. από και προς την Βουλγαρία. Σε εκτέλεση των εν λόγω επιχειρησιακών σχεδίων, ελέγχθηκαν από την Π.Δ. ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 64 φορτηγά και 25 Ι.Χ. οχήματα, από την Π.Δ. ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας 83 φορτηγά, από την Π.Δ. Ηπείρου 50 φορτηγά και από την Π.Δ. Δυτικής Μακεδρονίας 35 φορτηγά.

Οι έλεγχοι αυτοί, καταλήγει ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε 24η βάση, παράλληλα με τους ελέγχους διακίνησης που απορρέουν από τον ετήσιο προγραμματισμό, αποσκοπώντας στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, στη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και στην προστασία των φορολογούμενων επαγγελματιών».

Προηγούμενο άρθρο Εμπορικός σύλλογος Καρδίτσας: Ωράριο θερινού πενθήμερου 2011
Επόμενο άρθρο Β. Κρανιάς: Καταργούν τη σταθερή δουλειά με διάφορα κόλπα