Β. Τσιάκος: Ασφαλτοστρώνεται ο οδικός άξονας φράγμα λίμνης Σμοκόβου – Λουτροπηγή


 Το οδικό έργο «κύκλωμα λίμνης Σμοκόβου ( τμήμα φράγμα – Λουτροπηγή) επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Βασίλης Τσιάκος.

Ο αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο έργο, ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών κατασκευής του δρόμου. Όπως διαπίστωσε άρχισε η ασφαλτόστρωση, γεγονός που ουσιαστικά σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

«Επενδύουμε σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας» δήλωσε ο κ Τσιάκος μετά την επίσκεψη του. Επίσης πρόσθεσε: «Με την ολοκλήρωση της παρούσας εργολαβίας ολοκληρώνεται το Οδικό Κύκλωμα της Λίμνης Σμοκόβου. Το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας διότι θα συνδέσει την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Σμοκόβου με τον υπό κατασκευή άξονα της Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός είναι προτεραιότητα μας να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, έργα που μπορούν να προσθέσουν στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία»

Ορισμένα στοιχεία για το έργο

Πρόκειται για το «Οδικό κύκλωμα Λίμνης Σμοκόβου (τμήμα Φράγμα – Λουτροπηγή)» προϋπολογισμού 2.700.000 € . Η εργολαβία αφορά την κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 3.700 μ.  Με την παρούσα εργολαβία έγινε νέα διάνοιξη σε μήκος 3 χλμ. περίπου  και βελτίωση της υπάρχουσας αγροτικής οδού σε μήκος 1 χλμ. Η διατομή της οδού είναι 7,50/8,50 μ. Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα είναι:

  • Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι χωματουργικές εργασίες (διάνοιξη, διαμόρφωση πρανών, κατασκευή επιχώματος)
  • Έχουν κατασκευαστεί όλα τα τεχνικά έργα (επενδεδυμένη τάφρος σε όλο το μήκος της οδού, τοίχοι αντιστήριξης, σωληνωτοί και κιβωτοειδείς οχετοί, στραγγιστήρια)
  • Έχουν κατασκευαστεί τρεις στρώσεις από θραυστό υλικό λατομείου.
  • Σε μήκος 2,3 χλμ. κατασκευάζεται ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος ΕΑΠΝΑ/2.

Προηγούμενο άρθρο Π. Σιούφας: Ρήξεις και ανατροπές στη δημόσια διοίκηση
Επόμενο άρθρο Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται στις 6 Οκτώβρη στο Ν. Καρδίτσας