Β. Τσιάκος: Με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καρδίτσας


Με τον πρόεδρο και τα διοικητικά συμβούλια του επιστημονικού προσωπικού και των εργαζομένων, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο κ Τσιάκος αρχικά συνεχάρη την Διοίκηση και όλο το προσωπικό του ιδρύματος, για το γεγονός ότι το νοσοκομείο αξιολογήθηκε πρώτο σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Το γεγονός αυτό δείχνει τη συστηματική δουλειά που γίνεται στην κορυφαία νοσηλευτική μονάδα της Π.Ε. Καρδίτσας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια πάντως από την αναλυτική ενημέρωση που είχε ο κ. Τσιάκος, προέκυψε πως παρά τις πρωτιές που καταγράφει το νοσοκομείο της Καρδίτσας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ιδιαίτερα δε το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών, φαίνεται πως έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Πολλές κλινικές είναι έτοιμες να κλείσουν αφού έχουν μείνει με ένα ή και χωρίς γιατρό και καλύπτουν τις ανάγκες τους, με πρόχειρες λύσεις και με χρονικό ορίζοντα τις 2- 3 εβδομάδες.

Χαρακτηριστικά τα στελέχη του νοσοκομείου ανέφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη, ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κλινικές όπως το Αναισθησιολογικό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Παιδιατρική, η ΩΡΛ, η Ουρολογική  και η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική.

Μάλιστα οι γιατροί του ιδρύματος τόνισαν ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπου αυτές οι ελλείψεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Σε ότι αφορά τις αιτίες της ιατρικής υποστελέχωσης, τις απέδωσαν σε μια σειρά από παράγοντες όπως συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις, απολύσεις κ.λ.π.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το προσωπικό του νοσοκομείου, ζήτησε από τους τοπικούς φορείς στήριξη, για να μην απαξιωθεί η μονάδα υγείας.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος σε σύντομες δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι με βάση και την πρωτιά που κατέγραψε στην πρόσφατη αξιολόγηση το νοσοκομείο, προκύπτει αβίαστα ότι η διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος, κάνουν το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση της υγείας των πολιτών. «Θα πρέπει πλέον και η κεντρική εξουσία, συνέχισε ο κ Τσιάκος, να αποδείξει ότι στηρίζει τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Και κυρίως να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την υγεία του πληθυσμού της Π.Ε. Καρδίτσας».

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση
Επόμενο άρθρο Δράσεις για την "Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" στο Πάρκο Ακαδημίας