Δράσεις για την “Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” στο Πάρκο Ακαδημίας


Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Πάρκο Ακαδημίας δράσεις ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Για την πραγματοποίηση των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων συνεργάστηκαν τρεις τάξεις από δύο δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα: Η Ε΄2 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και οι Ε΄1 – Ε΄2 τάξεις του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Οι δάσκαλοι των τάξεων που ανέλαβαν την οργάνωση ήταν αντίστοιχα οι: Μαρία Τσιούμα, Ιωάννης Λέτσιος και Σεραφείμ Ασκητής.

Η κα. Παρασκευή Φασιανού, γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρδίτσας, η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση των δασκάλων των παραπάνω τάξεων, βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν τα φυτά του πάρκου, ταξιδεύοντάς τα στον υπέροχο φυτικό του κόσμο. Είναι πολύ σπουδαίο οι μαθητές/τριες να έρχονται σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες της τοπικής μας κοινότητας μέσα από τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρουσιάσεις από κάθε ομάδα, που αφορούσαν στο Πάρκο Ακαδημίας.

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή συνέλευση του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Καρδίτσας