Γιατί να ψηφίσω άλλη ρΟ.Τ.Α; – Γράφει ο Παν. Καμινιώτης


Συνάδελφοι, οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία πέντε χρόνια υπό την κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ, ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα επιτακτικότερα παρά ποτέ μπαίνουν μπροστά τα αιτήματα για  την κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων, το σταμάτημα των απολύσεων και την επιστροφή των απολυμένων, τη διαγραφή του χρέους, την άμεση επαναφορά των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια του μνημονίου, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου σε σύγκρουση με το κεφάλαιο προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Σήμερα είναι αναγκαία η σύσταση από την αρχή ενός πραγματικά κοινωνικού κράτους για τις λαϊκές ανάγκες, με προσλήψεις και ισχυροποίηση των κοινωνικών δομών. Όλα τα παραπάνω τα απαιτούμε και τα διεκδικούμε  με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις επιθυμίες των δανειστών και άσχετα εάν αυτό μας εντάσσει στην οικογένειά τους ή όχι, σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σε αυτές τις συνθήκες, πολύ περισσότερο σήμερα, χρειαζόμαστε συνδικαλιστικό κίνημα που θα υπερασπίζει και θα διεκδικεί για τον εργαζόμενο, μακριά από τη λογική της ανάθεσης και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων που καλλιέργησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται. Κάνοντας παρελθόν τον παραγοντισμό και το βόλεμα.

Παλεύουμε για μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλλει στην ενότητα και επιπλέον να επιδιώκει την κοινή δράση με τους δημότες και άλλους εργαζόμενους, χτίζοντας ευρύτερα μέτωπα, μακριά από λογικές συμβιβασμού, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.

Η άλλη ρΟ.Τ.Α. σεβόμενοι τους συναδέλφους μας, με τις μικρές μας δυνάμεις, δώσαμε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες που βρήκαμε μπροστά μας μέχρι τώρα και συνεχίζουμε……

 

Διεκδικούμε άμεσα :

  • Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης, της πειθαρχικής λαιμητόμου και της αξιολόγησης
  • Στελέχωση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και πρώτιστα των κρίσιμων υπηρεσιών για την ανακούφιση των δημοτών που επλήγησαν από τις συνέπειες της κρίσης.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.
  • Εγγραφή όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στους δήμους, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας,  με πλήρη και ίσα δικαιώματα.
  • Τακτοποίηση των συμβασιούχων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως πχ το ΒΣΣ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και λοιπών προγραμμάτων που εφαρμόζονται χρόνια τώρα.
  • Κατάργηση του οικονομικού παρατηρητηρίου των ΟΤΑ και χρηματοδότησή τους με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους ΤΩΡΑ …

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΗ

ΨΗΦΙΖΩ      άλλη ρΟ.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Γερόντισσα Μηλιά: «η Μυροφόρα των Πρωτοπαπάδων» Α' ΜΕΡΟΣ - Γράφει ο π. Νικ. Δαλαγιώργος
Επόμενο άρθρο Δημ. Παπακώστας: Αποκατάσταση φθορών Γεφ. Καταφυλλίου μετά τη θεομηνία