Δημ. Παπακώστας: Αποκατάσταση φθορών Γεφ. Καταφυλλίου μετά τη θεομηνία


Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απέστειλε ο πρώην δήμαρχος Αχελώου και νυν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αργιθέας κ. Δημήτρης Παπακώστας με προτάσεις για την άρση των φθορών που υπέστη η γέφυρα Καταφυλλίου (Αυλακίου) με τη θεομηνία στις αρχές Φεβρουαρίου. Με την ίδια επιστολή, που ακολουθεί, ζητά συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.

2 Μαρ. 2015

ΠΡΟΣ

Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο ΕΝ.ΠΕ. Ελλάδας

κ. Κων. Αγοραστό

Κοιν.: 1. Αντιπ/ρχη Καρδίτσας κ. Β. ΤΣΙΑΚΟ

2. Αντιπ/ρχη κ. ΧΡ. ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟ

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση φθορών Γεφ. ΚΑΤΑΦΥΛΛΙΟΥ (ΑΥΛΑΚΙΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ) μετά τη θεομηνία 31-ΙΑΝ.-2015 –Άμεσες εργασίες για ελεύθερη – ασφαλή κυκλοφορία πεζών και ελαφρών οχημάτων.

Αγαπητέ Πρόεδρε – Περιφερειάρχη,

Γνωρίζετε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ορεινός και δυσπρόσιτος Δήμος Αργιθέας Ν. Καρδίτσας, μετά την πρόσφατη θεομηνία. Ήδη ο Δήμος έχει κηρυχθεί – και με δικές σας πρωτοβουλίες και μετά από αίτημα του Δημάρχου σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ιδιαίτερα τα Χωριά ΑΧΕΛΩΟΥ αποκλείστηκαν πανταχόθεν (Για Αιτ/νία: Γεφ. Καταφυλλίου, Για ΑΡΤΑ: Γεφ. ΚΟΡΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Γεφ. Πετρωτού) επί ημέρες είχαν καλυφθεί από τα νερά Αχελώου. Ήδη αποκαταστάθηκαν οι Γεφ. Πετρωτού (εξ ολοκλήρου με τη Θετική ανταπόκριση της Περιφ. Θεσσαλίας και του Αντιπ/ρχη Καρδίτσας, εκφράζοντας την ικανοποίηση των συνδημοτών μας) και Γεφ. Κοράκου (μερικώς). Παραμένουμε αποκομμένοι προς Αιτωλ/νία (Δ.Ε. Αχελώου) γειτνιάζει με Ν. Αιτ/νίας (Δήμο Αμφιλοχίας) – Περιφ. Δυτ. Ελλάδας). Κάτοικοι – Κτηνοτρόφοι πλήττονται πολλαπλά.

Η Γεφ. ΚΑΤΑΦΥΛΛΙΟΥ έχει υποστεί κυρίως φθορές στα προστατευτικά στηθαία της.

  Άμεσα – έχουμε την άποψη ότι μπορούν να μπουν προσωρινά «φορητά» στηθαία για λόγους ασφάλειας, έως ότου οι αρμόδιοι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ολοκληρώσουν την σχετική ΜΕΛΕΤΗ της. Παράλληλα προτείνουμε να ανατεθεί και σε Ανεξάρτητους Μηχανικούς (π.χ. ΤΕΕ Θεσσαλίας) για να αποκλείσουμε τυχόν «Πορίσματα Ευθυνοφοβίας», από όργανα του Δημοσίου.

Επιβάλλεται, όπως γνωρίζετε, η συνέργεια των (2) Περιφερειών – ιδίως της Θεσσαλίας, γιατί η κύρια φθορά είναι από την πλευρά μας – του ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ και ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ως εμπλεκόμενοι φορείς.

Αν όμως εσείς, δεν συντονίσετε και δεν πάρετε τη βασική πρωτοβουλία, θα βαλτώσουμε στην «γραφειοκρατία των συναρμοδιοτήτων» ως συνήθως.

Το κόστος εργασιών για προσωρινή κυκλοφορία πεζών και ελαφρών οχημάτων, είναι προσιτό. Ίσως θα μπορούσε να συνδράμει και η εταιρία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», που εκτελεί έργα – Μελέτες στην περιοχή μας για το σχεδιαζόμενο ΥΔΡΟΗΛ. έργο (60MW) στο ΚΑΤΑΦΥΛΛΙ Καρδίτσας και είναι ιδιοκτήτρια του άλλου ΥΔΡΟΗΛ/ΚΟΥ στη ΔΑΦΝΟΖΩΝΑΡΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (περί τα 4 ΧΛΜ απόσταση από Γεφ. ΚΑΤΑΦΥΛΛΙΟΥ).

Επιπρόσθετα, σας διαβιβάζω και τα συναφή ΑΙΤΗΜΑΤΑ των Κοινοτικών Συμβουλίων των Χωριών μας αλλά και των Φορέων Ετεροδημοτών Αθήνας (Πολιτιστικοί Σύλλογοι – Αδελφότητες), καθότι η Γέφυρα είναι διέξοδος και για έκτακτα – επείγοντα περιστατικά ΥΓΕΙΑΣ προς Αγρίνιο.

  Θα θέλαμε μια Συνάντηση Μαζί σας (κατά προτίμηση στα Γραφεία της ΕΝΠΕ – Αθήνα).

Εν αναμονή θετικής σας ανταπόκρισης και ενημέρωσής μας, ευελπιστώντας στην αυξημένη ευαισθησία σας.

Φιλικότατα

ΔΗΜ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιατί να ψηφίσω άλλη ρΟ.Τ.Α; - Γράφει ο Παν. Καμινιώτης
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου προχωρά στον έλεγχο των παιδικών χαρών