Για πολιτιστικά θέματα συζήτησε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δ.Σοφάδων


Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δ. Σοφάδων με  θέμα «Συζήτηση για τις δράσεις του Δήμου που αποσκοπούν στη διαμόρφωση ενιαίας πολιτιστικής συνείδησης».

Στη συνεδρίαση εκτός από τα μέλη της, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων των ετεροδημοτών.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος στην εισήγηση του αναφέρει ότι «ο Δήμος Σοφάδων έτσι όπως προέκυψε απ’ την εφαρμογή του Καλλικράτη, καλύπτει μία τεράστια σε έκταση περιοχή. Μια περιοχή 730.000 περίπου στρεμμάτων και 31 κοινοτήτων, οι κάτοικοι των οποίων παρουσιάζουν σημαντικές πολιτισμικές- κοινωνικές- παραγωγικές διαφορές μεταξύ τους. Οι δεσμοί μεταξύ τους είναι ανύπαρκτοι και συνεπώς υπάρχει απόσταση αντιλήψεων και άγνοια της κατάστασης στο σύνολο του Δήμου. Υπεύθυνος όμως δημότης είναι εκείνος που έχει ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση του Δήμου, τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό λοιπόν ξεκινήσαμε από πέρυσι την κουβέντα, στα πλαίσια της επιτροπής διαβούλευσης, για το έργο που μπορεί να παίξει ο Δήμος στην εξάλειψη αυτού του χάσματος. Αρκετές απ’ τις προτάσεις που ακούστηκαν τότε τις υλοποιήσαμε  ήδη όπως για παράδειγμα η ετήσια συνάντηση όλων των μαθητών δημοτικού η οποία γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σήμερα ερχόμαστε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα, λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη που κρύβει ο πολιτισμός μέσα από τον οποίο μπορούμε να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, των παραδόσεων και της κουλτούρας μας. Επιδιώκουμε την οργάνωση ενός κοινού πλάνου για όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Για τους λόγους αυτούς προτείνω τη δημιουργία ενός Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας καθώς και την υλοποίηση μιας συνάντησης των πολιτιστικών συλλόγων επιδιώκοντας την καθιέρωση της ως ενός ετήσιου πανδημοτικού θεσμού».

Αναπτύχθηκαν απ’ όλους τους παραβρισκόμενους αρκετές και ενδιαφέρουσες απόψεις εγκρίνοντας την εισήγηση και τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου. Στη συνέχεια ορίστηκε η οργανωτική  επιτροπή που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της συνάντησης των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής στον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής
Επόμενο άρθρο Οι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ στην αστυνομική διεύθυνση και την πυροσβεστική