Ειδήσεις

Για την Κοινωνική Συμμαχία και την πανεθνική ημέρα δράσης


Μετά από 8 χρόνια μνημονίων με εφαρμογές μέτρων (δήθεν «μεταρρυθμίσεων») που εξευτέλισαν τους μισθούς των εργαζομένων, που μετέφεραν το κόστος της περίθαλψης στους ασφαλισμένους, που εξαΰλωσαν συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, που ξεπούλησαν δημόσιες δομές και υπηρεσίες, που θεσμοθέτησαν στο όνομα των επενδύσεων την ασυδοσία του Κεφαλαίου· οι σφραγιδοκράτορες εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, του «μένουμε Ευρώπη-Παναγόπουλου», μαζί με τους εκπροσώπους της υποταγής στους μνημονιακούς σχεδιασμούς στην ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των  ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ συγκρότησαν «Κοινωνική Συμμαχία» (με ποιούς, εναντίον ποιών αλήθεια;) και κήρυξαν την 30η Μαΐου ως «πανεθνική μέρα δράσης», βάζοντας κι ολίγη απεργιακή γαρνιτούρα.

Αφού υπονόμευαν όλα αυτά τα χρόνια τους απεργιακούς αγώνες, άλλοτε σπάζοντας απεργίες, όπως στην ΟΛΜΕ, κι άλλοτε εξαγγέλλοντάς τες χωρίς σχέδιο, προετοιμασία και χωρίς να κινητοποιούν καν τους συνδικαλιστικούς τους μηχανισμούς, τώρα προχώρησαν και στην κατάργηση της ταξικής πάλης: μαζί εργοδότες κι εργαζόμενοι, στην χώρα της αέναης μνημονιακής εποπτείας, θα υπερασπίζονται δήθεν την εργασία, αλλά και την επιχειρηματικότητα (που απαιτεί μισθούς πείνας) ή θα απαιτούν κοινωνικό κράτος, αλλά ταυτόχρονα θα ξεπουλιούνται σε ιδιώτες -χάριν των επενδύσεων- φιλέτα δομές κι υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι «μάγοι» του παλιού και νέου κυβερνητισμού έκαναν το θαύμα τους: «υπερασπίζονται» την εργασία μαζί με τους εργοδότες, «τετραγωνίζοντας τον κύκλο». Θα τους προτείναμε για το Νόμπελ των Μαθηματικών, αν η δράση τους δεν ήταν τόσο επικίνδυνη. Γιατί αυτοί οι γιαλαντζί αντιμνημονιακοί, απλώς στρώνουν το δρόμο για τον επόμενο κυβερνητικό διαχειριστή των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι δεν έχουν καμιά δουλειά μ’ αυτόν τον συρφετό που  υποκλίνεται

  • στα ματωμένα πλεονάσματα,
  • στην «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου,
  • στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, στην εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα»

… και που επιδιώκει το μόνιμο ξερίζωμα των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, μέχρι να πετύχει την πλήρη παράλυση του λαϊκού κινήματος με τις φιέστες αυτού του τύπου. Πίσω από τα ωραία τους λόγια κρύβεται η υποταγή στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, αφού το «κοινό τους όραμα» είναι η αταξική «πανεθνική» συστράτευση για έναν επενδυτικό παράδεισο, για ένα νέο ElDorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε πρόσφατα και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του.

Το πλαίσιο της κοινωνικής συμμαχίας είναι εργοδοτικό και αποπροσανατολιστικό. Προωθείται ερήμην των εργαζομένων και του λαού και ενάντια στα συμφέροντά του.

Οι εργαζόμενοι, προσπαθώντας να συγκροτήσουμε πραγματικό κίνημα, με δημοκρατία και αγωνιστικότητα, προσπαθώντας ν’ ανοίξουμε το δρόμο για νικηφόρες διεκδικήσεις θα σταθούμε απέναντί τους. Απέναντι σ’ αυτούς και στα αφεντικά τους (ΣΕΒ, ΕΕ, Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση)

 -Καταγγέλλουμε την Κοινωνική Συμμαχία

-Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία»

 

Της Αγωνιστικής Ενότητας στο Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας