Ειδήσεις

Γιορτή έναρξης της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης


Ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται σε περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Η Γιορτή έναρξης της καλοκαιρινής εκστρατείας 2018 με σύνθετες δραστηριότητες κατασκευών του ημερολογίου, ως παιχνίδι αξιολόγησης δεδομένων που θα διαχειρίζονται τα παιδιά και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, έγινε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού»

Επίσης δημιουργήσαμε τον τοίχο δεδομένων, ζωγραφίζοντας τα παιδιά την εικόνα της βιβλιοθήκης, η οποία θα είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής δεδομένων και πληροφοριών

.Η θετική αξιολόγηση των δράσεων έχει γαλάζιο χρώμα. Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, το χρώμα του καλοκαιριού, έτσι όλα δείχνουν ότι άλλο ένα θαυμάσιο καλοκαίρι γεμάτο έξυπνες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα ,μόλις… ξεκίνησε!!!

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, σειρά παίρνουν τα.. «Δεδομενα για μενα: Ο εγκέφαλος: Όλα αρχίζουν από εδώ», στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών Αγίου Νικολάου, Λάκας Μαντζάρα και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοκκλησίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΝΠΕ: Επιχειρήσεις κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα
Επόμενο άρθρο Οι παράλληλες εκδηλώσεις των 51ων Καραϊσκακείων