Ειδήσεις

Οι παράλληλες εκδηλώσεις των 51ων Καραϊσκακείων


Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 51ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει, από 20 έως 26 Ιουνίου, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Πέρα από τις κύριες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά και σε αρκετά χωριά του Νομού, η διοργάνωση  πλαισιώνεται και από μια σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Κάποιες από αυτές θα αφορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όπου και αφιερώνονται τα φετινά Καραϊσκάκεια.

Πιο αναλυτικά, το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ώρα 12:00π.μ., αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας

«Διαπολιτισμική προσέγγιση μεταναστών σε χώρους παροχής υγείας»

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

12.00-12.15 Χαιρετισμοί

12.15-12.30 «Παροχή διαπολιτισμικής φροντίδας σε μετανάστες και πρόσφυγες από τους επαγγελματίες υγείας». Κοτσιαρίδης Δημήτρης, Προϊστάμενος Ψυχιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Καρδίτσας

12.30-12.45 «Αντιμετωπίζοντας την προσφυγική κρίση στο νοσοκομείο Κιλκίς». Σωτηριάδου Γεωργία Προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής. Γ.Ν. Κιλκίς

12.45-13.00 «Γυναικολογική φροντίδα σε γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες». Αγγελοπούλου Αφροδίτη, Επιμελήτρια Α΄- Επιστημονικά Υπεύθυνη της Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Καρδίτσας

13.00-13.15 «Ζώντας μαζί». Μπέλλης Βασίλειος, Γενικός Δ/ντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ)

13.15-13.30 Συζήτηση

Την ίδια ημέρα, το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας θα δέχεται αποκλειστικά μετανάστες κατά τις ώρες από 09:00 έως 13:00

 

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

«Ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη» / Οργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ. Παιδιά της πόλης μας και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην περιοχή θα εκφραστούν μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής προσπαθώντας να επικοινωνήσουν και να προβληματιστούν για την ειρήνη και τον πόλεμο. Η δράση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 6-12 ετών και θα πραγματοποιηθεί υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση εκπαιδευτικών-μελών του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ώρες 12:00 – 14:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση της Προϊσταμένης της κ. Μαρίας Βαϊοπούλου, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική περιήγηση μαθητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας από τον αρχαιολόγο κ. Κων/νο Βουζαξάκη με θέμα «Η κατοίκηση διαχρονικά στην περιοχή της Καρδίτσας».

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 – Ώρα 8:00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες / Χώρος: Σκοπευτήριο Καλλιθήρου / Οργάνωση: Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 – Ώρα 9:00 π.μ.

Εκκίνηση του Καραϊσκάκειου Δρόμου από το Μαυρομμάτι / Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου.

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

«Πρόσφυγες: Από την υποδοχή στη διδασκαλία»

Οργάνωση: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας / Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Ομιλητές – Πρόγραμμα

Κοτοπούλης Θωμάς, Κωτούλας Βασίλειος – Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης & 2ης Περ ΔΕ Καρδίτσας – «Πλαίσιο υποστήριξης μαθητών/τριών προσφύγων»

1ο ΔΣχ Καρδίτσας – Μουζίνας Απόστολος & Καραβασίλη Χρυσούλα «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

3ο ΔΣχ Καρδίτσας – Κουτσώνης Ιωάννης «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων» / Σβερώνη Μάρθα-Μαρία «Διδάσκοντας προσφυγόπουλα στην Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ1» / Γεωργούλας Ηλίας «Η εμπειρία από τη διδασκαλία της ελληνικής σε πρόσφυγες παιδιά και γονείς»

5ο ΔΣχ Καρδίτσας – Μπότας Αθανάσιος & Σιώζιου Παρασκευή «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

14ο ΔΣχ Καρδίτσας – Παπασακελλαρίου Ηλίας, Κοντοχρήστου Λαμπρινή & Παπαγιάννης Αθανάσιος «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

7ο ΔΣχ Καρδίτσας – Κάμπας Αλέξανδρος «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

Παιχνίδια συνεργασίας (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Τα 51α Καραϊσκάκεια τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιορτή έναρξης της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης
Επόμενο άρθρο Μετακομιδή αποτμήματος ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός Αρσενίου