Γιορτή για τα μανιτάρια από το Σύλλογο Μανιταρόφυλων Θεσσαλίας


Ο Σύλλογος Μανιταρόφυλων Θεσσαλίας την Κυριακή 19-10-14 και ώρα 9 πρωί, πραγματοποιεί εκδήλωση – γιορτή για τα μανιτάρια, ενώ το Αγρόκτημα Βασιλάκου, στα πλαίσια των μαθημάτων για θέματα περιβάλλοντος –υγείας και αυτογνωσίας που πραγματοποιεί στους Κοινωνικούς Βιολογικούς Κήπους, συμμετέχει στην εξόρμηση αυτή και καλεί τους φίλους να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ. 2441028550 κιν. 6984284298.

Το πρόγραμμα της γιορτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, έχει ως εξής:
α) 09.00΄-12.00.  Εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών με τη συνοδεία έμπειρων μανιταροσυλλεκτών. Όσοι επιθυμούν, να συμμετάσχουν, θα πρέπει να βρίσκονται  ώρα 09.00΄στη γεφυροπλάστιγγα στο μέσον περίπου της οδικής διαδρομής Ελάφου-Σκλήθρου περιοχής Ν. Λάρισας, φορώντας ανάλογη προς τούτο ενδυμασία και φέροντας κατάλληλο εξοπλισμό (καλάθι-μαχαίρι).
β)12.00΄-13.00.  Έκθεση και αναγνώριση ευρημάτων στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το παλαιό δημοτ. σχολείου του χωριού.
γ) 13.00-14.00΄ Παρουσίαση θέματος για την μανιταρογνωσία και την μανιταροφιλία από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, ερευνητή των μυκήτων και συγγραφέα βιβλίων για το συγκεκριμένο αντικείμενο, στην αίθουσα του σχολείου και
δ) Στη συνέχεια παρουσίαση τρόπων μαγειρέματος των μανιταριών και προσφορά φαγητών παρασκευασμένων με βάση τα μανιτάρια στον προαύλιο χώρο. (Μανιταρόσουπες, μανιταρόπιτες και ψητά μανιτάρια).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλ.6974601730 (Στέργιος ΜΙΧΟΣ Πρόεδρος του συλλόγου) και 6978737081 (Θωμάς ΓΚΙΑΤΑΣ)

. Και η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου καταλήγει: «Σας περιμένουμε όλους στη γιορτή μας, γιατί η παρουσία σας θα ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλουμε, για να επιτευχθούν οι στόχοι του συλλόγου μας, που είναι πρωταρχικά η ανάπτυξη στον άνθρωπο των αισθημάτων αγάπης και σεβασμού προς τη μητέρα Φύση και δευτερευόντως η μανιταροφιλία και η μανιταρογνωσία».

Επιμέλεια Σωκράτης Βασιλάκος

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Επόμενο άρθρο Γ. Αναγνωστόπουλος: Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βασικός πυλώνας του νέου κοινωνικού κράτους