Ειδήσεις

Γιορτή παράδοσης και πολιτισμού στο Μελισσοχώρι


MELISSOXORI-1To Μελισσοχώρι εντυπωσιάζει για μια ακόμη χρονιά με τα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα γεμίζοντας εικόνες, ήχους και χρώματα την καθημερινότητα των δημοτών.
Άνθρωποι, κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία του χωριού προκειμένου να παρακολουθήσουν τις χορευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος Σοφάδων, η Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου, οι Σύλλογοι της κοινότητας σε συνεργασία με την Ενώση Πολιτιστικών Συλλόγων.
Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισαν επάξια ο Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου και το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου που παρουσίασαν τοπικούς χορούς ενώ ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά.

Ήταν μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας και συνεργασίας.

Πριν την έναρξη και στο πλαίσιο των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριου, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κυρία Ζωή Βαϊοπούλου. Υποδεχόμενη τα χορευτικά της Κύπρου και της Σάμου τόνισε χαρακτηριστικά πως «όταν ενώνεις τα χέρια, στυλώνεις το σώμα και χαμογελάς στους θεατές… όταν σέβεσαι τον πρώτο και κρατάς περήφανα τη θέση σου στον κύκλο του χορού… είναι πολιτισμός!

Παράλληλα συνεχάρη τον συγχωριανό πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο Στέφανο Διαμαντή για τις επιτυχίες του αλλά και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, τονίζοντας πως όλο το χωρίο είναι δίπλα του και στηρίζει την μεγάλη του προσπάθεια.

 

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάννη ο οποίος συνεχάρη όλους τους φορείς για την προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του πολιτισμού, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα αρωγός και θα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις με κάθε τρόπο.

Εκ μέρους της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων χαιρετισμό απηύθηνε ο κ. Ιωάννης Καραντάνας, ενώ μίλησε και ο Δήμαρχος Λακατάμιας Λουκάς Ιατρού που αναφέρθηκε στις αδερφικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και αντάλλαξε αναμνηστικά με την πρόεδρο της κοινότητας.

Προηγούμενο άρθρο Εντυπωσιακή η παρουσία των ιππέων και των αλόγων στο Μαυρομμάτι
Επόμενο άρθρο Η εικόνα ενός ελέφαντα … στις Παιδικές Βιβλιοθήκες