Γοήτευσε η Μαρίμπα και ο Μάριο Σπατάρο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία  του διακεκριμένου Ιταλού σολίστ της Μαρίμπας, Μάριο Σπατάρο το περασμένο Σάββατο στην Καρδίτσα. Μια μοναδική και σπάνια εκδήλωση Μαρίμπας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και των διεθνών του συνεργασιών με Πανεπιστήμια, μουσικές ακαδημίες του εξωτερικού και διάσημους σολίστ, απόλαυσαν οι φιλόμουσοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης το βράδυ του περασμένου  Σαββάτου  21 Μαρτίου 2015 στις 8 το βράδυ.

Για πρώτη φορά απόλαυσαν ένα κοντσέρτο Μαρίμπας στην μουσική ιστορία της Καρδίτσας και από έναν τέτοιο σολίστ.  Ο διάσημος Ιταλός σολίστ της Μαρίμπα, Μάριο Σπατάρο παρουσίασε  ένα ενδιαφέρον, δύσκολο και υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμα που περιελάμβανε τα παρακάτω έργα:

‘Azure’ Μ.J. Βurritt, ‘Scirocco’ M.J. Burritt, ‘Cameleon’ E. Sammut,

‘Concerto 12’ M. Spataro, ‘Devil Pay Set΄ M.Spataro,

‘Sedimental Structure΄G. Stout, ‘Rumble Strip’         G. Stout, ’Beads of Glass’ G. Stout ‘Rhythmic Caprice’ L. H. Stevens, ‘Velocities’ J. Schwantner, ‘Merlin’ A. Thomas.

 Ο Νίκος Ευθυμιάδης προλόγισε παρουσιάζοντας το όργανο και τις δυνατότητες του καθώς και τους συνθέτες. Το πυκνό ακροατήριο κατενθουσιασμένο μπιζάρισε επανειλημμένα τον Ιταλό σολίστ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση για το πρόβλημα του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων
Επόμενο άρθρο Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας