Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας


Στις 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Με συνοπτικές διαδικασίες και λίγες μέρες πριν- μόλις στις 27/2 -είχε συνεδριάσει το ΔΣ για να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου και την ημέρα των εκλογών. Είναι προφανής η επιδίωξη της πλειοψηφίας του ΔΣ να μην γίνει υπόθεση των εργαζομένων της Καρδίτσας, το γεγονός αυτό και να συνεχιστεί  η νοθεία που εδώ και χρόνια γίνεται.

Έτσι για άλλη μια φορά ψήφισαν  αντιπρόσωποι στις εκλογές χωρίς βιβλιάριο και ταυτότητα (με τη λογική ότι τους γνωρίζει το ΔΣ). Εμφανίστηκαν αντιπρόσωποι που ήρθαν να ψηφίσουν χωρίς να ξέρουν από ποιο σωματείο είναι εκλεγμένοι. Η γραμματέας (εργαζόμενη στο ΕΚ), που μοίραζε της κάρτες αντιπροσώπου, δεν έλεγχε την ταυτότητα και κατέγραφε όποιον ερχόταν ακόμα έστω και αν δεν ήταν στη λίστα των αντιπροσώπων. Το απερχόμενο ΔΣ μέχρι τελευταίας στιγμής, δεν έδινε ούτε τα ονόματα, ούτε τον αριθμό των αντιπροσώπων, ούτε το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των σωματείων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σωματεία που έχουν να κάνουν εκλογές 4-6 χρόνια ή και να μην έχουν κάνει εκλογές.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξ αρχής διαφώνησαν με τις διαδικασίες που ακολούθησε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ,  κατήγγειλαν τον τρόπο που πηγαίνει να γίνει το Συνέδριο και ζήτησαν να ελεγχθούν οι αντιπρόσωποι των σωματείων που θα συμμετείχαν στις εκλογές. Γι αυτό δεν ψηφίσαν την νομιμοποίηση των αντιπρόσωπων 20 σωματείων. Επιβεβαιώθηκε την ημέρα του Συνεδρίου η μεθόδευση αυτή που ακολουθήθηκε. Ευθύνη έχει η παράταξη της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΝΕΛ) για την εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί και επηρεάζει τη διαμόρφωση των συσχετισμών δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας αλλά και στους αντιπροσώπους που στέλνουν στην ΓΣΕΕ.

Τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα δώσουν το επόμενο διάστημα όλες τους τις δυνάμεις για να υπάρχουν κατακτήσεις στους εργαζόμενους της Καρδίτσας. Θα μπούνε μπροστά για να ξεσκεπάσουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η πλειοψηφία του ΕΚ και θα προσπαθήσουν να δώσουν τέλος σε κάθε συνειδητή ή ασυνείδητη παρατυπία που γίνεται στις εκλογές. Παραμένει το αίτημα προς το Πρωτοδικείο να κρατάει τα πρακτικά όλων των εκλογικών διαδικασιών των σωματείων που θα λαμβάνουν μέλος στα Συνέδρια.

Θα παλέψουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, ώστε να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων η οργάνωση της πάλης για να διεκδικήσουν τις απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βαθύτερες αλλαγές.

Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ

 

Προηγούμενο άρθρο Γοήτευσε η Μαρίμπα και ο Μάριο Σπατάρο
Επόμενο άρθρο 2ο Πανθεσσαλικό τουρνουά Παμπαίδων και mini Basket