Ειδήσεις

Γραφείο για διευκόλυνση των δημοτών για τον εμβολιασμό λειτουργεί στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έχει εξ’ αρχής θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα Δημόσιας Υγείας και της προστασίας των δημοτών από τον κορονοϊό.

Με την έναρξη των εμβολιασμών έχει δημιουργήσει γραφείο για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και γενικά όσοι έχουν αδυναμία πρόσβασης για να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Τις εργάσιμες ημέρες και ώρες οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 24413-52214 και 6981365387 (υπεύθυνος κ. Λάμπρος Λυρίτσης) για κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό για τον κορονοϊό. Για την εξυπηρέτηση απαιτείται το Ονοματεπωνυμο, το Α.Μ.Κ.Α και η ταυτότητα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το φυσικό πρόσωπο λαμβάνει το μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, το μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης (QRCode) καθώς και τις ακριβείς ώρες της προγραμματισμένης συνεδρίας εμβολιασμού.Επισημαίνεται ότι κάθε πολίτης μπορεί να αλλάξει ή να ακυρώσει το ραντεβού του μέχρι μία (1) φορά μόνο.Σε περίπτωση ακύρωσης, ο πολίτης δε θα έχει τη δυνατότητα για επαναπρογραμματισμό για τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες.

Η ενέργεια ακύρωσης του ραντεβού μπορεί να γίνει έως και τρεις (3) ημέρες πριν τη προγραμματισμένη ημερομηνία.Για τη διαδικασία του εμβολιασμού θα τηρηθεί προτεραιότητα ανάλογα με τα ηλικιακά όρια, στα αντίστοιχα διαστήματα που θέτει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας.

Αρνητικά όλα τα rapid test στο Δήμο

Αρνητικά και τα 35 χθεσινά rapidtest που διενήργησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημαρχείο, όπου οι εργαζόμενοι εξετάζονται τακτικά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι διαμένουν στην Καρδίτσα. Πλέον των δύο μηνών ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είναι καθαρός από κορονοϊό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να γίνει αιτία εφησυχασμού και δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα, το αντίθετο.

Επίσκεψη δημάρχου στην 5η ΥΠΕ

Τέλος, ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος είχε συνάντηση με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου στην Πεζούλα. Ο δήμαρχος έθεσε στη διάθεση της 5ης ΥΠΕ υποδομές και προσωπικό από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την υποστήριξη της εμβολιαστικής προσπάθειας. Επίσης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα Δημόσιας Υγείας και στελέχωσης και ανάπτυξης των δομών υγείας του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση ζημιών στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Στα λευκά τα ορεινά του Νομού - Αναμένονται πολικές θερμοκρασίες