Γυναίκες ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ : «Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την ενότητα τη συλλογικότητα την αλληλεγγύη στους αγώνες του σήμερα»


Με πρωτοβουλία των γυναικών της Ν.Ε πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, την Παρασκευή 8/3 πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας,  αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Παρευρέθηκε και μίλησε η βουλευτής Ηρώ Διώτη που ήταν η κεντρική ομιλήτρια και  αναφέρθηκε στην ιστορία των αγώνων του γυναικείου κινήματος που βοήθησαν στην καλυτέρευση της θέσης των γυναικών συγκριτικά με το παρελθόν. «Ωστόσο, δήλωσε η βουλευτής, ποτέ δεν εκπληρώθηκαν ολοκληρωτικά οι γυναικείες διεκδικήσεις, γιατί η εκμετάλλευση των γυναικών και στη δουλειά και στο σπίτι βόλευε και τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Γι΄ αυτό και οι γυναίκες θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια κοινωνία Ισότητας. Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης και Ελευθερίας. Στη βουλή με θεσμικό τρόπο όσες έχουμε τη δυνατότητα θα προσπαθούμε να είμαστε πάντα μαχητικές για τα γυναικεία δικαιώματα, αλλά και στο δρόμο και στη γειτονιά θα είμαστε πάντα παρούσες με τα αιτήματά μας», κατέληξε η κ. Διώτη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης και ο συντονιστής της Ν.Ε και μέλος της Κ.Ε Στέλιος Αναστασόπουλος. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι γυναίκες της Ν.Ε και μέλη και φίλες του ΣΥΡΙΖΑ.. Στόχος της εκδήλωσης εκτός από την απότιση τιμής στις αγωνίστριες του παρελθόντος ήταν και η ευαισθητοποίηση,  η ενεργοποίηση και η οργάνωση των γυναικών στον αγώνα ενάντια στις  μνημονιακές πολιτικές στην εργασία και  τις κοινωνικές δομές που πρώτα από όλους πλήττουν τις γυναίκες.

Το σώμα όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στις γυναίκες και μανάδες της Ιερισσού που μάχονται για τη γη και την υγεία τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/3/2013

Προηγούμενο άρθρο Ν. Μιχαλάκης: «Είναι κοινωνικά άνισο να στερούνται τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη σχολή επιλογής τους τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών»
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του Γυμνασίου Μαγούλας