Ειδήσεις

Γ. Καπράνας: 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο σπίτι


Την Δευτέρα 25 Ιουνίου εκτάκτως συνεδρίασε το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου με θέμα την προκήρυξη 24ωρης  Πανκαρδιτσιώτικης απεργίας για τους εργαζόμενους «βοήθεια στο σπίτι» για τις 27 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι » έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ προ 15ετίας και καλύπτουν παγιες και διαρκεις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, αφού εξυπηρετούν Δωρεαν πάνω από 100.000 χιλ. ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα.

Στηρίζουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τη σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετούμενων παρέχοντάς τους νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Προλαμβάνουν και Αποτρέπουν φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.

Εξοικονομούν τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’οίκον φροντίδας.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι περιμένουν τόσα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να πράξουν το αυτονόητο   και να κάνουν θεσμο μια τόσο σημαντική υπηρεσία και να διασφαλισουν το υπάρχον προσωπικό.

Αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της προχειρότητας εκ μέρους της πολιτείας είναι το Βοήθεια στο Σπίτι να παραπάει από παράταση σε παράταση, με συνέπεια την αποδομηση και απαξιωση του.

Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίσει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αοριστου χρονου.

Να γίνει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται καθώς η χρηματοδότηση της νέας παράτασης  ξεπέρασε κάθε προηγούμενη καθυστέρηση.

Να γίνει αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς και να γίνει η πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας των πολλαπλών προβλημάτων που οδηγεί στην συρρίκνωση αποδόμηση του Βοήθεια στο Σπίτι.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει και τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων αυτών και κηρύσσει 24ωρη Πανκαρδιτσιώτικη  Απεργία στις 27 Ιουνίου για τους εργαζόμενους όλου του νομού Καρδίτσας που εργάζονται στη δομή αυτή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσκύνημα στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας